Hat-trick for Kristoff

Alexander Kristoff og slovakiske Peter Sagan kjempet nok en gang om seieren i Qatar rundt. Men nordmannen ble for sterk.

Alexander kristoff under fjerde etappe av Qatar rundt 2015.

Alexander Kristoff under Qatar rundt. Nordmannen har nå tre av fem mulige etappeseiere.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Femte etappe av Qatar rundt ble nok en triumf for stavangersyklisten Alexander Kristoff. Av fem mulige etappeseiere, har Kristoff nå sikret tre.

Elleve sekunder bak

Det var igjen en kamp mellom han og slovakiske Peter Sagan, men Kristoff var overlegen. Dagen etappe var 153 milometer lang, og Kristoff tok føringen da det var 150 meter igjen.

– Vi har aldri før hatt en så seierssugen og seierrik syklist på øverste nivå. Det han driver med nå er bare helt utrolig. Han flyr jo nede i Qatar, sier eks-proff Dag-Erik Pedersen til NTB.

Etter seieren i går sa trener Stein Ørn at det kunne være en ulempe at Kristoff var i så god form, så tidlig. Men det tror ikke Pedersen er dumt.

– Jeg er ikke ett sekund redd for at han er for tidlig i form. Jeg tror bare han er så gjennomtrent og god at han gjør dette nå. Han er så god at han kan vinne alle typer ritt bortsett fra sammenlagtrittene. Tenkt hva dette betyr for selvtilliten hans å gå inn i sesongen på denne måten. Og det er jo nå det begynner, fortsetter Pedersen.

Det er Niki Terpstra som beholder gulltrøya. Han ligger elleve sekunder foran Alexander Kristoff i sammendraget. Rittet avsluttes fredag.

Laster Twitter-innhold