Hopp til innhold

Har vært uten telefondekning siden torsdag

Innbyggere i Vikedal i Vindafjord har vært uten mobil- og fasttelefon i to dager. Det skal også være vanskelig å bruke nødnettet.

Vikedal

Det er ikke første gang Bygda Vikedal i Vindafjord har vært uten telefon- og mobilforbindelse. (arkivbilde)

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Siste: Søndag kveld får NRK opplyst at telefondekningen er tilbake i Vikedal. Alt skal fungere som normalt nå.

– Været i området har gjort at store mengder snø og is ligger på linjene, og dette må bankes av. Lysenuten er så utilgjengelig at vi må opp med helikopter, men været tillater ikke det nå, sier Pressevakt Atle Lessum i Telenor.

Atle Lessum

Atle Lessum er pressekontakt i Telenor.

Foto: Telenor

Lessum bekrefter at Vikedal har vært uten dekning siden torsdag. Han sier at Telenor har mistet kontakten med en basestasjon som ligger på fjelltoppen Lysenuten, 800 meter over havet.

Ifølge Lessum kommer Telenor til å rykke ut med én gang været blir bedre, men inntil videre vil de ikke risikere noe for sine ansatte.

– Det er ikke forsvarlig å dra opp nå for å fikse basestasjonen, sier han.

Lite område som er rammet

Lessum viser til at basestasjonen i sentrum av Vindafjord fungerer som normalt, og at området i Vikedal som er rammet av manglende dekning er forholdsvis lite.

– Hvor vanlig er det at snø og is skaper slike problemer for basestasjoner?

– Det skjer av og til, og vi har noen basestasjoner som er mer utilgjengelige enn andre. Som regel klarer vi å ordne opp ganske raskt, men ikke alltid.

– Ville ikke skjedd i Oslo

Ole Johan Vierdal

Ole Johan Vierdal (Sp) er ordfører i Vindafjord

Foto: Marthe Synnøve Johannessen

–Dette er ikke godt nok, det hadde aldri skjedd i Oslo at folk var uten telefonforbindelse i dagevis, sier ordfører Ole Johan Vierdal (Sp) i Vindafjord.

Han har tatt opp situasjonen med beredskapsavdelingen hos Fylkesmannen i Rogaland, og fylkeskommunen etter at forbindelsen var borte julen for 3–4 år siden.

– Det er kanskje på tide å ta saken opp igjen, sier Vierdal.

Både Vierdal og Lessum har forståelse for at folk er redde, og opplever at beredskapen ikke er god nok, når de må kjøre av sted for å komme i kontakt med verden rundt.

– Jeg forstår at folk kan kjenne på det. Vi jobber så raskt vi kan, men vi må altså tenke på dem som skal reparere linjene. Vi må vente til været blir bedre før vi kan gjøre noe, sier Lessum.