Hopp til innhold

Har tro på et blått statsbudsjett

Universitetet i Stavanger er en av dem som håper på mer penger i neste års statsbudsjett. Også Rogaland Teater har store forhåpninger.

John Møst

UiS-direktør John Møst venter at de borgerlige vil styrke budsjettene til de nye universitetene.

Foto: UiS/Wikimedia commons

Den rødgrønne regjeringen legger fram sitt statsbudsjett for 2014 i dag. De får sagt sitt om hva de mener staten skal bruke penger på i året som kommer før de forlater regjeringskontorene. De blå-blå har tre uker på seg til å gjøre endringer.

Direktør John Møst ved Universitetet i Stavanger håper de vil holde sine valgløfter og øka finansieringen til de nye universitetene.

– For øyeblikket er vi rimelig optimistiske med tanke på det som legges fram i dag, og det som de borgerlige fyller på med etter hvert. Partiene som nå danner regjering har jo sagt at de nye universitetene, altså vi, Agder og Nordland bør få styrket basisbevilgning. Hvis de holder det løftet vil vi komme veldig godt ut av denne prosessen, sier Møst.

Har blitt lovet ny scenerigg

For mange er det avgjørende hva som kommer fram når statsbudsjettet for 2014 blir lagt fram i dag. Administrasjonssjef ved Rogaland Teater, Asle Wettergreen, er en av dem som vil følge spent med når finansminister Sigbjørn Johnsen går på talerstolen.

– 75 prosent av våre inntekter kommer fra tilskudd, så det har stor betydning for oss hva som legges på bordet fra nasjonalt hold. Kulturminister Hadia Tajik har allerede lovet oss at vi skal få midler til å kunne utbedre vår scenerigg på hovedscenen, så det forventer vi, sier Wettergreen.

Løfter til tross, endringer kan komme når den blå-blå regjeringen legger fram sitt budsjett i november.

Teaterhallen, Rogaland Teater

Administrasjonssjefen på Rogaland Teater håper på større budsjett.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK