Har minst tre trener-kandidater

Med Tom Nordlie ute av bildet en gang for alle, kan Viking fortsette trenerjakten. Ifølge ledelsen har klubben minst tre kandidater.

Det bekrefter Vikings sportslig administrative leder Egil Østenstad:

- Vi har flere kandidater på vår liste.

- Er det flere enn to?

- Ja, det er det.

Østenstad er som vanlig svært tilbakeholden med opplysningene i Vikings trener-prosess. Men han avslører en av kandidatene: 

- Vi har hatt samtaler med Tor Thodesen, innrømmer Østenstad.

Ingen andre under kontrakt

Grunnen til at Thodesen blir nevnt med navn, er at Årets trener i Tippeligaen er under kontrakt med Sandefjord, og at Viking derfor ønsker å spille med åpne kort overfor Vestfold-klubben.

- Betyr det at de øvrige kandidatene ikke er under kontrakt med noen klubb?

- Hvis vi hadde vært i dialog med andre trenere som var under kontrakt, ville vi nok opplyst om det, ja.

Selv om Egil Østenstad altså ikke vil nevne flere navn, er det all grunn til å tro at tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er Vikings heteste kandidat, og at Østenstad og Viking-direktør Erik Forgaard møtte Semb på Østlandet i går.

Semb reiser

For Viking er i tidsnød og ettersom Semb allerede mandag reiser på et lengre studieopphold i den argentiske toppklubben Boca Juniors, haster det å få unnagjort de innledende samtalene med den tidligere landslagssjefen.

Nils Johan Semb var også en het Viking-kandidat i fjor høst og han hadde samtaler med klubben da Viking skulle finne Roy Hodgsons erstatter. Men etter det NRK erfarer var styreleder Ole Rugland skeptisk til Semb, og han gikk i stedet inn for Tom Prahl - fortrinnsvis på bakgrunn av sterke anbefalinger fra den avtroppende engelske treneren.

Østenstad ønsket Semb

Den gang var Egil Østenstad spiller i Viking, og han frontet et ønske om å få Nils Johan Semb til klubben. Men han ble ikke hørt av klubbledelsen.

Nå er det Østenstad som leder jakten på ny trener, mens styreleder Ole Rugland står på sidelinjen i denne prosessen.

Men i tillegg til Tor Thodesen og Nils Johan Semb har altså Viking ytterligere minst en arbeidsledig trener-kandidat på sin liste.