NRK Meny
Normal

Håper på ny ambulansebåt fra nyttår

Helse Stavanger håper anbudet om ny ambulansebåt i Ryfylke er klar til nyttår. Sammen med ordførerne og legevaktlegene i Ryfylke er nå enige om hvilke krav som skal stilles.

Ambulansebåten Rygerdoktoren

Rødne sin Rygerdoktoren har fungert som ambulansebåt i Ryfylke i ei årrekke.

Foto: Magnus Stokka / NRK

– Det har svirret masse rykter om at vi kom til å få et veldig dårlig tilbud og at det ikke kom til å være legevakt om bord. Mye av dette skyldes informasjonssvikt og at vi ikke har fått ut god nok info til folk og politikerne, sier Dagny Sunnanå Hausken, ordfører i Rennesøy kommune (Sp).

I går møttes de kommunale legevaktlegene i Rennesøy, Finnøy, Kvitsøy og Hjelmeland, politiske representanter i kommunene, representanter fra Helse Stavanger HF og arbeidsgruppen som var etablert for å utarbeide konkurransegrunnlaget for en nyanskaffelse av båtambulansedriften.

Enige om kriteriene

Det var ingen uenigheter da partene møttes i går, forteller divisjonsdirektør i Helse Vest, Hans Tore Frydnes.

– Det er nå en enighet om hvilket fartsområde vi skal gå ut med i den neste anbudet. Vi er også enige om bemanningskravene om bord, som for så vidt ikke har blitt endret noe som helst. Det vil også bli tatt inn i det nye anbudet mer spesifisert hvilket utstyr som skal være med og hvordan utformingen skal presiseres i det nye anbudet når det gjelder legekontor, sier han.

Rygerdoktorens kontrakt går ut ved nyttår

Ved nyttår går kontrakten ut for Rødne som har kontrakten i dag, og driver Rygerdoktoren. Helse Stavanger håper anbudet om ny ambulansebåt i Ryfylke er klar til da.

– Vi ønsker å få dette klart så fort som mulig. Vi håper alt er klart til nyttår. Jeg kan ikke love det, men nå skal leger fra kommunene og fra Helse Stavanger sette seg ned for å bli helt enige om hva innholdet i sykelugar og legevaktkontoret om bord skal være. Det er ingen uenighet i det, men vi ønsker at det skal være så spesifisert som overhodet mulig, sier Frydnes.

Første runde ble avlyst

Ryfylkeordførene krysser fingrene, og håper på fortgang. Den første anbudsrunden ble avlyst utelukkende på grunnlag av en juridisk formaliafeil knyttet til håndteringen av anbudsprosessen, så prosessen har tatt lengre tid enn nødvendig.

Men nå har altså ordførerne og legevaktlegene i Ryfylke og Helse Stavanger lagt grunnlaget for et nytt anbud for ny ambulansebåt i Ryfylke.

– Vi har et godt og forsvarlig akuttilbud i Ryfylke i dag, og det skal vi fortsatt ha, sier Sunnanå Hausken.