NRK Meny
Normal

Håper på flere tips fra russen

Lensmannen i Gjesdal etterforsker fire anmeldte voldtekter under Landstreffet i Kongeparken. Hun håper fortsatt på at flere russ skal ta kontakt og venter nå på svar fra flere DNA-prøver som er tatt på åstedet og av vitner i saken.

Russetreff i Kongeparken

Fire voldtekter er anmeldt etter russens landstreff i Kongeparken på Ålgård. Foreløpig er ingen mistenkt.

Foto: Sri Wichne Pedersen / NRK

Lensmannskontoret i Gjesdal har fått veldig lite tips etter de fire anmeldte voldtektene under landstreffet i Kongeparken i den første helgen i mai.

Ingrid Eik

Ingrid Eik, lensmann i Gjesdal.

Foto: Kaj Hjertnes / NRK

Ingen er pågrepet og ingen er mistenkt i saken.

– Vi har ikke fått noen tips om teltet der den ene voldtekten skal ha skjedd eller om bilen som ble sett kjørende fra stedet. Vi vet at det er mange som har oppholdt seg i området, men de fleste av dem har ikke meldt seg som vitner, sier lensmann Ingrid Eik til NRK.

– Håper flere har sett noe

Hun håper fortsatt på at flere russ skal ta kontakt.

– Det er greit hvis de ikke har sett noe og ikke har noe å komme med, men de som har det, håper vi melder seg, sier hun.

– Det begynner å bli en stund siden nå, så minnene svekkes jo, men vi håper flere husker å ha sett noe som har sammenheng med de anmeldte voldtektene, legger hun til.

Venter på DNA-svar

Politiet har bedt russeguttene som har vært inne til avhør som vitner, om å avlegge DNS-bevis, melder Aftenbladet. Det har de gjort frivillig, forteller Eik.

– Vi har sikret oss DNA fra åstedet og fra voldtektsmottaket. I tillegg har vi tatt prøver fra seks russegutter som har status som mistenkt i saken, sier hun.

Det gjenstår også noen avhør i etterforskningen.

– Avhørene gjennomføres fortløpende og gir oss kontinuerlig nye oppgaver, sier Eik.