NRK Meny
Normal

Håper opprykk gir håndball-entusiasme

Etter to sesonger i førstedivisjon er Viking håndball klar for eliteserien. Trener Gunnar Blombäck håper opprykket gjør at Stavanger-folk igjen får øynene opp for håndball.

Gunnar Blombäck

Trener Gunnar Blombäck håper at opprykket vil føre til færre ledige seter i Stavanger idrettshall framover.

Foto: Anders Fehn / NRK

Etter søndagens 23–28-seier over St. Hallvard i Drammen, er Viking sikret andreplass i førstedivisjon og er dermed klar for Grundig-ligaen neste sesong.

Trener Gunnar Blombäck håper opprykket tenner håndballentusiasmen i Stavanger.

– Det finnes mange som trener håndball, mange som er engasjert i håndball, så jeg håper at dette vil vise seg når vi nå skal spille i Grundig-ligaen. Stavanger behøver et lag i eliteserien, sier han.

– Nå skal vi bygge for framtiden

NRK prater med Blombäck i det han og spillerne kjører hjem fra kampen i Drammen søndag kveld. Stemningen i bussen er god.

– Vi har noen mil igjen, men de går lettere og letter for hver time som går!

– Hva betyr det for laget at dere nå rykker opp?

– Det betyr at vi har nådd vårt mål for sesongen. Nå skal vi jobbe metodisk for å skape trygghet og ressurser, slik at vi kan bygge opp klubben og laget for framtiden. Vi har et mål om å komme til toppen av norsk håndball i 2018, sier treneren.

Vant med lite penger

Blomback snakker om at det er viktig å både gasse og bremse, sånn at det ikke blir for mye for det relativt unge laget.

– Det kjennes som vi har en bedre stabilitet i laget enn på veldig lenge, sier han.

– Spillerne har framtiden foran seg. Dessuten har vi fått dette til med veldig små ressurser, så vi kan være stolte over det vi har gjort – både spillere, ledere og klubb, sier Blombäck.

– Dere har to kamper igjen. Er det vanskelig å finne motivasjonen nå som dere er sikra opprykk?

– Jeg håper ikke det! Vi har hatt som mål at vi skal vinne alle kampene våre, da hadde det vært dumt å feile på slutten, sier Blombäck.