NRK Meny
Normal

Politiet håper bomstasjonene kan gi svar på hvem som kjørte på Olav

Nå har politiet begynt å gå igjennom materialet fra bomstasjonene nær stedet der tolv år gamle Olav Hovda ble påkjørt på Klepp fredag. – Det er et kolossalt arbeid, sier lensmann Hans Kyllingstad.

Politiet håper bomstasjonene skal gi svar på hvem som drepte Olav Hovda

Olav Hovda (12) døde lørdag etter påkjørsel kvelden før, nå samler politiet inn og systematiserer informasjon fra bomstasjonene i området.

Foto: NRK/PRIVAT

Blomster på Lalandsvegen

Blomster lagt ned på ulykkesstedet der Olav Hovda ble påkjørt.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

I jakten på bilføreren, som kjørte på og drepte tolv år gamle Olav Hovda i Klepp, har politiet nå begynt arbeidet med å gå igjennom opplysninger fra bomstasjonene i nærheten av åstedet.

Danner seg en oversikt

– Nå plotter vi inn de bilene som vi vet har vært på veien, hvor de kommer fra og rekkefølgen på bilene. Så nå er vi i gang med det puslespillet, sier lensmannen i Klepp, Hans Kyllingstad, til NTB.

– Det er kolossalt mye materiale å gå igjennom, sier lensmannen, som svarer at han er optimistisk når han får spørsmål om han føler de er noe nærmere å finne gjerningsperson eller bilen som ble brukt.

– Nå begynner vi å få mer oversikt over hva slags biler som har vært i nærheten, men det er så mye data inne at vi trenger litt tid, sier Kyllingstad.

Informasjonen fra bomstasjonene og tips fra publikum er det viktigste politiet nå har å gå etter, siden det viste seg at en utbrent bil som ble funnet i Mandal i dag trolig ikke har noe med Klepp-saken å gjøre.

Lensmann i Klepp,Hans Kyllingstad, gir tirsdag kveld en statusrapport etter bildrapet som skjedde i helgen.

►SE VIDEO: Lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad, gir tirsdag kveld en statusrapport etter bildrapet som skjedde i helgen.

– Håper dette vil få oss i mål

Politiet i Rogaland har fått inn mellom 450 og 500 tips etter at tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned på Klepp fredag kveld.

Gutten var ute og trente på rulleski sammen med faren sin da en bil kjørte på ham og deretter stakk fra stedet. Lørdag døde tolvåringen av skadene han ble påført i ulykken.

Politiet har etterlyst en mørk eller rødlig personbil etter påkjørselen, men har foreløpig få spor både etter føreren og den etterlyste bilen.

På stedet der tolvåringen ble påkjørt, har politiet funnet rester av bilen.

– Vi har funnet nedfall etter kollisjon fra en bil. Det er en del plastdeler, men vi ønsker ikke gå ut med noe mer konkret en det, sier lensmannen.

Håpet er at gjennomgang av tipsene sammen med infoen fra bomstasjonene skal føre politiet til sjåføren.

– Jeg håper jo at arbeidet skal få oss i mål, sier Kyllingstad til NRK.no.