NRK Meny
Normal

Håper å unngå rettssak

Haugesund kommune er ikke alene om å ha problemer med Norgeshallen A/S.

Ishallen i Haugesund
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Haugesund kommune og Norgeshallen A/S krangler om overtakelsen av den nye ishallen i byen etter uenighet om gjenstående arbeider i hallen.

Vegårdshei kommune i Aust-Agder har også havnet i en lignende konflikt med Norgeshallen A/S.

Kommunen tok ut stevning mot Norgeshallen A/S i sommer med et krav på tre millioner kroner etter problemer rundt overtakelsen og sluttoppgjøret av hallen.

For å få ferdig hallen betalte Vegårdshei kommune underentreprenører av egen lomme, og disse pengene vil kommunen nå ha tilbake fra Norgeshallen.

- Mitt råd til Haugesund kommune er ha god juridisk bistand og holde fast ved det de mener er riktig opp i mot de kontraktene de har inngått, sier ordfører Maya Twedt Berli i Vegårdshei kommune.

Norgeshallen har gått til motsøksmål mot Vegårdshei kommune.

Nesten ferdig

Haugesund ishall er så og si ferdig, men det gjenstår noen mindre arbeider, og kommunen vil ikke ta over hallen før den er helt ferdig.

- Vi må nå gjøre det vi kan for å få hallen helt ferdig. Ett alternativ kan bli å betale underentreprenørene selv, for så å sende regningen til Norgeshallen i ettertid slik Vegårdshei kommune gjorde, sier rådmann Odd Henry Dahle i Haugesund.

Både han og Norgeshallen håper de kan komme fram til enighet og unngå en rettssak.

- Vi har tro på at vi skal komme fram til enighet med Haugesund kommune. Det er få som er tjent med en rettssak. Først må vi få kommunen til å gå med på overtakelse, så får vi sette oss ned i ettertid og diskutere sluttoppgjøret, sier styreleder og daglig leder i Norgeshallen Arne Myrvold.