Gullestad tar en «Game of Thrones»

Hans Morten Hansen er knapt i pausemodus før han setter opp nytt show i Stavanger. Og han tar med seg litt nabolagsinspirasjon fra «Side om Side» opp på scenen.

Hans Morten Hansen

Hans Morten Hansen er klar med nytt show.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Jeg jobber med et nytt show som skal ha premiere i februar.

Siste forestilling av Hansens forrige show, Fifty Shades of Hansen, ble spilt 15. oktober. Men i stedet for å da konsentrere seg om neste soloshow er det nå i førjulstida duket for gallaforestillinger på Latter i Oslo. Og i februar vender han altså hjem til Stavanger for å sitte på tronen.

Nært og kjært

– Han er jo kongen av standup i Norge, så hvorfor ikke sette han på tronen, sier Pål Mangor Kvammen som har regi på showet.

Forestillingen har fått navnet «Game of Hansen» fritt etter «Game of Thrones», og Hansen selv skulle nok gjerne hatt en plass blant dagene og ridderne i fantasyserien.

– Ja, jeg har fått en liten rolle som dverg, sier han med et lurt smil.

Plakat til Hans Morten Hansens nye show

Plakat til Hans Morten Hansens nye show.

Foto: Inger Johanne Stenberg

– Hva blir annerledes denne gangen?

– Det blir ikke så annerledes enn tidligere, jeg kjører klassisk observasjonshumor. Det jeg opplever og kjenner på hver dag. Det blir nært, kjært og personlig, sier Hansen.

102 forestillinger har det blitt med forrige soloshow, og allerede har billettene til den nye forestillingene fått bein å gå på.

Nabolagsobservasjoner

For det er tydelig at Hansen har blitt en populær mann. Om det er den litt klønete naboen Gullestad i «Side om Side» eller om det er standup vites ikke, men billettene går som varmt hvetebrød.

– Det skjer noe når du er med på noe positivt på tv, så kan det skje noe i positiv forstand, sier Hansen.

– Treffer vi Gullestad i showet?

– Nei, men jeg kommer til å snakke om nabolag. For alle har jo et nabolag, og det er mye å ta fatt i. Men Gullestad er patentert, så han tar vi ikke med.

Hansen har flytta fra Stavanger, men likevel er det alltid premiere i hjemtraktene.

– Ja, det er klart. det er jo her som er hjemme.

Premiere er 8. februar i Stavangeren.