Hannes er klar for Viking

I ettermiddag  gav FIFA  Hannes Sigurdsson lov til å spille vårsesongen for Viking. Men forbundet nekter å gi begrunnelsen for svaret sitt.

Hannes Sigurdsson
Foto: Lars Navestad / NRK

Fredag ettermiddag avgjorde FIFA at Hannes  Sigurdsson får spille for Viking.  

FIFA skriver at begrunnelsen for at Hannes Sigurdsson blir spilleklar,  vil forbli hemmelig.

For å få spille obligatoriske kamper før sommeren, var Hannes Sigurdsson avhengig av en dispensasjon fra FIFA-regelen.  Den sier at ingen kan representere mer enn to klubber i 12-månedersperioden fra juni til juni. Og siden i fjor sommer har islendingen spilt kamper for både Stoke og Brøndby.

Viking har allerede registrert Hannes Sigurdsson hos Norges Fotballforbund. Det måtte gjøres før overgangsvinduet stenger i morgen midnatt. Dermed er Sigurdsson nå spilleklar for Viking.

Glede i Viking 

- Dette er strålende nyheter for oss. Hannes har vist i oppkjøringen at han blir en viktig brikke for klubben i tiden som kommer, sier sportsdirektør Egil Østenstad til Viking sin nettside.

Sigurdsson er dermed aktuell for kampen mot Rosenborg 9. april, og selvfølgelig til treningskampen mot Odd Grenland allerede mandag.

Det hele har vært en lang prosess for Viking. Klubben fikk avslag ved første søknad, men ved hjelp av advokater har Sigurdsson nå blitt spilleklar.

- Hannes har jobbet målrettet mot seriestart helt siden han sluttet seg til oss i La Manga. Dette er meget gledelig både for oss og ham, sier Østenstad.