Hopp til innhold

Hangeland vil ikke hjem ennå

Han er arbeidsledig og uten konkrete tilbud, men Brede Hangeland (33) er ikke klar for å komme tilbake til Viking helt ennå.

Han er arbeidsledig og uten konkrete tilbud, men Brede Hangeland (33) er ikke klar for å komme tilbake til Viking helt ennå.

VIDEO: Brede Hangeland er for tiden uten klubb. Men å komme tilbake til Norge har han ikke lyst til helt ennå.

– Jeg vet ikke så mye om hvor jeg skal spille fotball, men jeg håper og tror at det blir for en bra klubb i utlandet, sier Brede Hangeland til NRK.

Ferdig i Fulham

I begynnelsen av juni meldte Fulham at Hangeland var fristilt fra sine kontrakter. Han ble sparket etter seks år i klubben. Selv fikk spilleren beskjed om avgjørelsen per e-post og var utrolig skuffet over måten klubben gikk fram på.

Brede hangeland

Brede Hangeland spilte hele 272 kamper for Fulham.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

– Etter 6,5 år med lojalt og hardt arbeid, de siste årene som kaptein, er jeg umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert, sa han til NRK etter oppsigelsen.

Fulham-fansen raste over behandlingen spilleren fikk av klubben, men klubben mener de har gjort alt på riktig måte.

Ikke fått konkrete tilbud

Landslagskapteinen sier i dag at det er interesse for ham som spiller, men foreløpig har det ikke kommet konkrete tilbud på bordet. Det har vært spekulert i om han vil vende tilbake til gamleklubben Viking.

– Jeg er overbevist om at det skal gå bra til slutt, sier den tidligere Fulham-spilleren.

Er det uaktuelt for deg å komme til Viking?

– I denne omgang er det uaktuelt for meg å komme tilbake til Viking. På ett eller annet tidspunkt ser jeg for meg at det kan bli aktuelt, men jeg håper å spille i utlandet litt til, sier Hangeland.

Må ikke nødvendigvis være i England

Det er ikke om å gjøre for fotballspilleren å være i Premier League, men det viktigste for Hangeland er å spille for en god klubb.

– Jeg er åpen for ulike tilbud og er på jakt etter noe som er mer spennende enn det siste året i Fulham, sier han.

Erling Håland og Filip Brattbakk

Erling Håland og Filip Brattbakk håper Hangeland blir i Premier League litt til.

Kanskje Stoke eller Norwich?

Heller ikke neste generasjons fotballstjerner, som i dag ble trent av Hangeland, er bekymret for framtiden til landslagskapteinen, og ser helst at han blir i England.

– Det hadde vært kult å se han i Premier League igjen. I en klubb som for eksempel Norwich hadde passet fint for ham, sier Filip Brattbakk.

– Stoke hadde vært bra. Der trenger de masse kraft og duellstyrke, sier Erling Håland.

Flere nyheter fra Rogaland