Russ rappet frukt for 20 000 kroner

Frukt og grønnsaker til en verdi av 20 000 kroner ble stjålet fra Vervik gård i Stavanger i morges. Tre rødrussjenter er observert ved Mosvatnet mens de hang opp epler og bananer i trærne.

Russejente går med en kartong i Mosvannsparken
Foto: leserfoto

Tilsammen 250 kilo frukt og grønnsaker ble stjålet fra Vervik gård i Stavanger i morges. Frukten har en verdi på rundt 20 000 kroner. Tyveriet skaper store problemer for Vervik gård, som leverer frukt og grønnsaker til både privat - og bedriftsmarkedet.

Fortvilet

- Dette gjør inngangen til helgen veldig vanskelig for oss og kundene våre. Vi får ikke ny leveranse før på tirsdag. Min dag er fullstendig ødelagt, sier en fortvilet og stresset sjåfør Sverre Snåsøy.

Uvanlig frukttrær ved Mosvatnet
Foto: NRK: Øystein Otterdal

To paller med frukt kom fra Holland mellom klokken 5 og 7 i morges. Men porten ble tydeligvis ikke lukket helt igjen, for frekke tyver klarte å ta med seg 14 esker.

- Det er snakk om epler, pærer, appelsiner, purre, løk og gulrøtter. Heldigvis tok de den konvensjonelle frukten. Den andre pallen inneholdt økologisk frukt og grønnsaker og de er langt dyrere, sier daglig leder ved Vervik gård Thomas Birkeland.

Nysgjerrige tilskuere ser på frukttrærne
Foto: NRK: Øystein Otterdal

Russejenter

Kilder NRK Rogland har snakket med observerte tre russejenter som hang opp frukt i trærne rett ved "tuttetreet" i Mosvannsparken ved 8-tiden i morges. Kilden tok også et bilde av en av russejente, bærende på en kartong.

Tyveriet ble oppdaget først etter at Vervik gård fikk flere telefoner om at frukten var observert hengende på trær i Mosvannsparken.

Vervik gård vurderer nå å politianmelde forholdet.

Tar avstand

Russepresident Pål Trovatn Abrahamsen har ingen anelse om hva som kan være bakgrunnen for at russ angivelig skal ha stjålet og hengt frukt opp i trær:

- Det er ingen knute å få for dette. Dersom det er russ som har stjålet epler og bananer for så å henge frukten opp i trær tar vi i russens hovedstyre i Stavanger sterk avstand fra det.