NRK Meny
Normal

Håndsrekning til Kodzadziku

Thomas Oscar Ingebrigtsen har snakket de fleste Nokas-tiltalte inn på ranslaget. Men han gikk langt i å frikjenne Ikmet Kodzadziku.

- Jeg har aldri hørt snakk om at noen svensker skulle være med, understreket Ingebrigtsen bestemt - på spørsmål fra svensk-albaneren Kodzadzikus forsvarer, Knut Smedsrud.

- Det eneste jeg hørte, var at "noe" skulle komme fra Sverige.

Samtidig mente han å huske at David Toska snakket om at uskyldige ble arrestert rett etter ranet.

- Feil mann

Ikmet Kodzadziku var den aller første som ble pågrepet. Det skjedde i Gøteborg allerede dagen etter ranet.

Thomas Oscar Ingebrigtsen traff David Toska flere ganger i dagene etter ranet, men han kan ikke huske at Toska var "stresset" av arrestasjonen i Sverige. Tvert i mot mente Ingebrigtsen å huske at Toska påsto at politiet hadde tatt feil mann.

- Det er mulig at Toska sa at noen som hadde blitt arrestert, ikke hadde noe med ranet å gjøre, forklarte Ingebrigtsen i retten i dag.

Det er i så fall godt nytt for Kodzadziku, som hele tiden har hvedet sin uskyld og sagt at han var i Stavanger-området ranshelgen i forbindelse med en stor narkotikahandel.

Har navngitt mange

Kodzadziku var i Stavanger sammen med en annen svensk-albaner; Jusuf Hani, som er siktet for Nokas-ranet, men som fortsatt er på frifot.

Thomas Oscar Ingebrigtsen har ellers navngitt de fleste tiltalte og plassert dem i dekkleiligheten i Nedre Dalgate både før og rett etter ranet.

Men Ikmet Kodzadziku og Jusuf Hani har han aldri nevnt.