NRK Meny
Normal

Her håndhilser de etter oljemessekrangelen

Et «håndtrykk for fred» mellom OTD og ONS har satt endelig punktum for messestriden i Stavanger.

Et «håndtrykk for fred» mellom OTD og ONS har satt endelig punktum for messestriden i Stavanger.

VIDEO: Petter Keilen (OTD) og Leif Johan Sevland (ONS) hilste på hverandre da OTD åpnet i Stavanger onsdag.

Den «lille» oljemessen i Stavanger, OTD, åpnet onsdag dørene etter en noe uvanlig opptrapping. For med uenighet om hvilken oljemesse som hadde livets rett på messeområdet Stavanger Forum, fikk Offshore Technology Days (OTD) plutselig mye oppmerksomhet rett før åpningen.

Messen arrangeres annethvert år i Stavanger, og onsdag kom selveste ONS-general og tidligere stavangerordfører Leif Johan Sevland på besøk.

– Det var i alle fall et håndtrykk

Selv om uenigheten er over, var det med litt tilbakeholdenhet Peter Keilen (OTD) og Sevland (ONS) møttes under dagens åpning. Det var Stavanger Aftenblad som inviterte de to oljemessesjefene til forsoning.

– Det var i alle fall et håndtrykk, og et hyggelig et, sier Keilen til NRK.

– Vi lever og er sånn at vi har ikke behov for å ha noe usnakket med hverandre. Når vi får en invitasjon til å komme, så gjør vi det, sier Sevland.

Ifølge Keilen ble kontrakten med Stavanger Forum annerledes enn den opprinnelig var, men de «har i alle fall en kontrakt», sier han.

Startet i fjor

For ett år siden ble det kjent at Offshore Northern Seas (ONS) ville starte opp en egen messe for norsk oljebransje kalt «ONS Norway». Messen skulle arrangeres de årene det ikke var vanlig ONS i Stavanger, og i august ble messen ONS Norway gjennomført for første gang.

Problemet var imidlertid at en annen arrangør av oljemesser, det bergensbaserte Offshore Media Group, som står bak OTD, mener det er de som hadde avtale med Stavanger Forum om å arrangere oljemesse der fra 2015 til 2021.

Det siste året har OTD ment at ONS forsøkte å skvise dem ut av Stavanger Forum.