Hopp til innhold

Han setter sin lit til Gabels gate

Morten Svensen (28) fra Stavanger er Norges monopol-håp. Han kan nå VM-finalen i Kina, men først gjenstår et hinder, i et glassbur midt på Karl Johan.

Monopol-håp fra Stavanger

28-åringen satser på å kjøpe alle gatene han havner på. Dette skal bringe ham fra nordisk mesterskap til monopol-VM i Kina.

Foto: Privat

Stavanger-mannen er klar for det nordiske mesterskapet i monopol, som går av stabelen i Oslo, lørdag 30. mai. Da venter motstand fra en spiller fra henholdsvis Sverige, Danmark og Finland. Vinneren får delta i den internasjonale finalen i Macao i Kina.

– Jeg har fått tilsendt den originale amerikanskje versjonen av brettspillet. Nå kan jeg trene på samme måte som mesterskapet skal foregå, forteller Svensen.

Sist det internasjonale mesterskapet ble arrangert i 2009 gikk nordmannen Bjørn Halvard Knappskog fra Nesøya av med seieren.

Han gikk til topps i konkurransen mot deltakere fra 40 andre land, og vant en pengepremie tilsvarende den total potten i et Monopolspill, på 20.580 dollar.

Svensen har nå søkt råd fra den regjerende verdensmesteren.

– Han gav meg mange gode tips for hvordan jeg kan forberede meg til mesterskapet, sier Svensen.

Stolte monopoltradisjoner

Første VM i brettspillet ble arrangert i 1973. Norge har bronsemedalje fra 1975, sølvmedalje fra 2004, i tillegg til seieren i 2009.

– Jeg er ikke nervøs. Vi må huske på at det er elementer av flaks i dette spillet, og i tillegg håper jeg å dra nytte av hjemmebanefordelen.

– Hvilken fordel gir det å ha hjemmebane i monopolspill?

– Jeg håper mange kjente kommer og ser på og heier. Dette kan psyke ut motstanderne, sier han.

Satser på å handle

For å komme seg fra nordisk til Kina er taktikken som følger:

– Jeg satser på å kjøpe alle gatene jeg havner på, for å ha et best mulig utgangspunkt til forhandling, sier monopol-håpet.

– Favorittgatene mine er de oransje, for de ligger i best mulig avstand til fengselet som er den ruta det er mest sannsynlig å komme på, legger han til.

Flere nyheter fra Rogaland