NRK Meny
Normal

Han mener problemene i Viking er relativt små

Det er vanskelig å forstå at stridstemaene i Viking har blitt så store, sier styremedlem Helge Bie.

Helge Bie er eigar av Viste Strandhotell

KRITISK: Helge Bie er kritisk til måten administrasjonen i klubben har gått ut mot Jan Hauge og ham selv. Samtidig mener han det må små justeringer til, før en aksjeemisjon kan finne sted.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Aksjonærene tar hele situasjonen ganske rolig. De er vant med at det hersker uenighet i forretningsspørsmål og eierforhold, sier Helge Bie, styremedlem i Viking ASA.

Han er tydelig på hva enkelte av aksjonærene i klubben ønsker, før det kan spyttes inn kontanter i en slunken klubbkasse.

– Pengene kommer fra noen. Disse personene stiller visse forutsetninger for å gi mer penger. Det dreier seg ikke om store ting, sier Bie.

Ønsker avtale på bordet

Dagens Viking-ledelse består av to separate styrer, et for Viking FK, og et for Viking ASA. I de siste årene har samme personer sittet i begge styrer, og rundt samme bord i diskusjonene. Det vil noen av aksjonærene endre på nå.

– Men det har ikke blitt framlagt noen ny avtale enda. Hadde det det kunne aksjonærene vært villige til å gå inn med mer penger, sier han.

Antall kvinner i Viking ASAs styre skal være et av flere stridsspørsmål. Den ene siden vil ha vedtektsfesta at det skal være 40 prosent kvinnerepresentasjon i styret. Unødvendig, mener den andre siden.

– Om den samme formuleringen står i vedtektene til styret, eller i den nevnte samarbeidsavtalen, burde ikke ha vært et stridstema. Det er likevel det, og det er vanskelig å forstå, sier Helge Bie.

– Problemene i disse «grupperingene» er så små, at hvis en så på dem i en annen sammenheng, ville folk smilt av dem, sier han.

Vanskelig å fylle styrerommene

Ingebjørg Storeide Folgerø er også en del av styret i Viking ASA, og representerer valgkomiteen som skal finne ny leder og nestleder i ASA.

Ingebjørg Folgerø

SKAL FINNE NY LEDER: Ingebjørg Storeide Folgerø leder arbeidet med å finne en ny styreleder til Viking ASA.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Vi har et midlertidig styre, fram til et nytt blir valgt. Det gjelder både i Viking FK og ASA. Jeg leder arbeidet med å finne folk til ASA-styret. Det er en stor jobb. En ekstraordinær generalforsamling innen to ukers tid, er helt umulig. Vi må finne styremedlemmer som alle eierne kan bli enige om, sier hun.

– Det viktige er at vi har blitt lovet at noen av aksjonærene, de som ønsket en betydelig endring, skulle hjelpe Viking økonomisk. Det gjelder å få betalt regninger og lønninger, sier Folgerø.

Kritisk til egen klubb

Helge Bie mottok i dag den samme mistilliten som Jan Hauge, som gikk av som styreleder i Viking, bare timer etter å ha etterfulgt Charlie Granfelt.

– Jan Hauge kunne tilført klubben mye positivt. Jeg synes det er beklagelig at vi har en administrasjon som går utover sine oppgaver. Det blir som om jeg skulle bytta ut spillere midt i en kamp, sier Bie.

– Jeg skulle ønske jeg hadde et godt samarbeid med dem som jobber i klubben, men det er ikke avgjørende for mitt arbeid, sier han.