Han mener ferjekøene blir kortere allerede neste år

Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget viser til at en fjerde ferje skal være på plass i sambandet over Boknafjorden allerede fra kommende årsskifte.

Terje Halleland

Terje Halleland, som er Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget i Rogaland, viser til at det fra neste år skal inn en fjerde ferje i sambandet mellom Arsvågen og Mortavika.

Foto: Håvard Grønli / NRK

– Det skal inn en fjerde ferje som skal sikre at det hele tiden er tre ferjer i sambandet. Reserveferjen vil være en permanent ferje tilknyttet sambandet.

Det sier Terje Halleland som er Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget i Rogaland. Han viser til forlengelsen av anbudet som nå er ute for Boknafjord-sambandet fra 2017 til 2019.

Kø på Mortavika

Fremskrittspartiet lover at køene på Mortavika skal være kortere allerede neste år.

Foto: Otto Voldsund / NRK

– Vi får 20-minutters intervaller mellom avgangene fra 2017, og fra 2019 går vi over på 15-minutters intervaller, sier Halleland.

Tall fra Fjord1 viser at i 2015 var det 86 700 såkalte personbileenheter som sto igjen når ferjene gikk fra Arsvågen eller Mortavika, året før var tallet bare 25 000.

Skylder på regjeringen

Senterpartiets stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) har en helt annen oppfatning enn Fremskrittspartiet av fremtiden for ferjesambandet over Boknafjorden.

Pollestad beklager at regjeringen har utsatt nytt anbud på ferjestrekningen med to år, slik at det først i 2019 vil være fire ferger over Boknafjorden.

Geir Pollestad

Senterpartiets Geir Pollestad kritiserer regjeringen for å ha utsatt nytt anbud for ferjene over Boknafjorden til 2019.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

– Dette kunne vært løst med en ny ferje fra 1. januar 2017, mener Pollestad.

– Jeg synes statsråden og departementet her har sett at de har et samband som ikke har den nødvendige kapasiteten i dag. De gjør grep sånn at vi i fremtiden skal få bedre trafikkavvikling over fjorden, sier Frp's Terje Halleland.

Rammer privatbilister

Statens vegvesen mener det ofte er privatbilistene som får problemer når ferjene er fulle over Boknafjorden.

– Statistikken viser at det er en opphopning av gjenstående biler rundt utfartsdager som jul, påske og pinse. Da er det nok i høy grad privatbilister som står igjen.

Det forteller fagkoordinator for ferjer i Statens vegvesen Anders Sæternes

Flere nyheter fra Rogaland