NRK Meny
Normal

Han blir trekkplasteret for Tour des Fjords

Det amerikanske World Tour-laget Trek Factory Team stiller i Tour des Fjords neste år. Den sveitsiske superstjernen Fabian Cancellara er sjefen i dette laget.

Fabian Cancellara

Den sveitsiske superstjernen Fabian Cancellara er sjefen i det amerikanske World Tour-laget Trek Factory Team som stiller i Tour des Fjords neste år.

Foto: THIERRY ROGE / Afp

– Dette viser at vi har etablert oss som et attraktivt etapperitt for de store lagene og de aller beste ryttere.

Det sier Roy Hegreberg, daglig leder i Tour des Fjords.

Han mener at Trak Factory Team vil gi Alexander Kristoff tøff konkurranse om sammenlagtseieren i Tor des Fjords i 2015. Cancellara har vunnet flere OL- og VM-gull i tillegg til sju etappeseire i Tour de France.

Les også: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords

I tillegg til Trek Factory Team og Alexander Kristoffs Team Katjusja har Tour des Fjords til nå fått bekreftet deltagelse fra tre øvrige World Tour-lag.

Tour des Fjords

Arrangørene er veldig fornøyd med påmeldingen til Tour des Fjords i 2015. Bildet er fra 2014-utgaven av rittet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Disse forventer å stille til start med noen av sine største stjerner. For eksempel forventes Orica-GreenEdge å stille med Simon Gerrans, mens FDJ.fr. sitt mannskap inkluderer Thibaut Pinot som i 2014 ble nummer tre sammenlagt og vant ungdomskonkurransen i Tour de France.

Tour des Fjords blir neste år arrangert for tredje gang i dagene 27.–31. mai og vil ha fem etapper gjennom fjordlandskapet i Hordaland og Rogaland.