NRK Meny
Normal

Hammer kan være drapsvåpen

Ekskona til siktede skal ha gitt politiet nye opplysninger i saken.

Ann-Helen Karlsen

Ann Helen Karlsen har vært savnet siden mars 2005.

Foto: PRIVAT / SCANPIX

Den 37 år gamle mannen fra Sola som er siktet for drapet på Ann Helen Karlsen vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag. Politiet vil be om fire uker, de to første i isolasjon, skriver aftenbladet.no.

Politiet tror Ann-Helen Karlsen (35) ble drept og dumpet på sjøen utenfor Tananger Rogaland i 2005.

Ekssamboeren, som er siktet i saken, disponerte på den tiden en rask skjærgårdsjeep. 37-åringen satt varetektsfengslet i Haugesund, siktet for våpen- og narkotikalovbrudd, da han ble pågrepet.

Hammer kan være drapsvåpen

Det er opplysninger fra 37-åringens ekskone som har ført til det politiet mener er et gjennombrudd i saken. Ifølge VG klarte ikke den 34 år gamle kvinnen å holde på hemmeligheten lenger.

For en måned siden forklarte hun for politiet hvordan hennes nå fraseparerte mann skal ha tatt livet av Karlsen i 2005.

Mannen skal angivelig ha gått løs på sin tidligere kjæreste med en hammer på kaia i Tananger. Deretter skal han ha tatt liket med seg ut i båt og dumpet det i nærheten av Risavika havn- Mannen er dømt for flere tilfeller av grov vold mot sin ekskone. Paret skal ha skilt lag for noen uker siden.

- Min klient har vært i omfattende avhør nå i kveld. Han nekter straffskyld, og aksepterer ikke varetektsfengsling. Han er svært overrasket over siktelsen, sier 37-åringens advokat Arvid Sjødin.

Nye opplysninger

Ann Helen Karlsen har vært savnet siden natt til søndag 6. mars i 2005 . Hun skal sist være sett utenfor leiligheten til siktede på Snøde i Tananger. Solamannen og den savnede var samboere i lillesand for sju, åtte år siden.

Opplysningene om at Karlsen var blitt dumpet i sjøen utenfor Tananger, ved innseilinga til Risavika havn førte til at politiet onsdag for to uker siden startet derfor politiet nye omfattende søk etter Karlsen i sjøen.

Snøde

Ann Helen Karlsen skal sist være sett i Tornefjellveien i Tananger

Foto: Rolf Marnburg / NRK