Gutt (2) kritisk skadd etter fall fra andre etasje

En gutt født i 2014 ligger på Stavanger universitetssjukehus (SUS) med kritiske skader etter å ha falt ut av et vindu fredag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen litt etter klokka 19 fredag kveld. Barnet blei oppdaga av en person som var på vei forbi boligen. Det var vedkommende som først tok kontakt med nødetatene.

Litt etter klokka 21 opplyser Stavanger universitetssjukehus at barnet, en gutt født i 2014, har fått kritiske skader. Tilstanden er ustabil.

– Det er ingen endring i tilstanden hans. Han er fortsatt kritisk skadet og tilstanden er ustabil, sier kommunikasjonsrådgiver ved sykehuset, Caroline Aspelund, klokka 17.00 lørdag ettermiddag.

Traff asfalten

– Det blei ringt både politi og ambulanse. Vi hadde en politibil like i nærheten, som kom først fram og kjørte barnet til akuttmottaket på SUS, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt i Stavanger, Tor Helge Stavik.

Gutten falt fra et vindu og ned på asfalten.

Ifølge Stavik var barnets foresatte i samme bygning da ulykka skjedde, men så ikke sjølve fallet. De dro sammen med barnet til sykehuset, ifølge operasjonslederen.

– Politiet er nå ved huset, og gjør undersøkelser på åstedet, opplyste Stavik klokka 19.45, og presiserer at de ser på hendelsen som ei ulykke.

Ingen sikta eller mistenkt i saken

Utenfor huset sto to patruljebiler fredag kveld, og det er satt opp sperringer rundt en del av fortauet utenfor huset gutten falt fra.

Ifølge Stavik er det ingen ting som tyder på at hendelsen er noe annet enn ei tragisk ulykke. Ingen er per fredag kveld klokka 21.30 sikta eller mistenkt i saken.

– Dette er tragisk for foreldrene, sier Stavik.

Gutten er født i 2014, og fyller ifølge politiet to år om kort tid.