Hopp til innhold

Menyen i Lyon

Kokkene som konkurrerer om å vinne Bocuse d'Or 2011 lager mat med breiflabb og skotsk lam som hovedingredienser. Her får du menyen til Norges deltaker.

Menyen Gunnar Hvarnes lager i Bocuse d'Or 2011

Presentasjonen av maten er viktig. Fatene er laget spesielt for konkurransen. Dette er Gunnar Hvarnes' meny med skotsk lam som han presenterer i Bocuse d'Or 2011.

Foto: Tom Haga

Filip A. Bendi, Ingrid Espelid Hovig og Gunnar Hvarnes

Dagen før konkurransen møtte Filip A. Bendi (t.v.) og Gunnar Hvarnes hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig.

Foto: Ingveig Tveranger / SCANPIX

Kokken Gunnar Hvarnes fra Larvik representerer Norge i kokkemesterskapet Bocuse d'Or 2011. Sammen med commis Filip A. Bendi lager han disse to menyene i konkurransen i Lyon.

Skotsk breiflabb «Oceans 2011»

  • Breiflabbhale med sprø aromatisk skorpe
  • Sjøkrepsmousseline
  • Krabberagu
  • Blomkålkrem med kaviar
  • Emulsjon med sitron og ingefær og sjøkrepssjy
  • Se større bilde av breiflabb-retten

Skotsk lam «Vitology 2011»

  • Lammesadel med persille og sennep
  • Lammepølse og nyrer
  • Vintergrønnsaker, erteemulsjon
  • Sopp- og trøffelterte
  • Ragu for gourmeter og lammesjy
  • Se større bilde av lamme-retten
Maten Gunnar Hvarnes lager i Bocuse d'Or 2011

Skotsk breiflabb med tilbehør av sjøkreps og krabbe.

Foto: Tom Haga