Raser etter VM-vraking: – Det er tragisk

Det var gjennom media at Gunn Rita Dahle Flesjå (44) fikk vite at hun ikke er ønsket i VM i Bergen. Nå tar hun et kraftig oppgjør med sykkelforbundet.

Gunn-Rita Dahle Flesjå

Gunn-Rita Dahle Flesjå har hatt stor suksess innen terrengsykling. På landeveg mener imidlertid sykkelforbundet at hun ikke er god nok. Her fra OL i Rio de Janeiro i fjor.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det var en veldig feil måte å få en sånn beskjed på, synes jeg da, sier Gunn Rita Dahle Flesjå (44) til NRK.

I forrige uke ble hun oppringt av en TV 2-journalist som kunne fortelle at den erfarne syklisten var vraket fra landeveislaget i VM i Bergen.

– Det var et lite sjokk, og det ble lite søvn og lite fokus på det jeg burde ha gjort, sier Dahle Flesjå.

Terrengsyklisten fra Bjørheimsbygd mener hun i forkant hadde fått signaler fra forbundet på at hun var ønsket i troppen – på grunn av sine sportslige egenskaper og på grunn av sine verdier og lange fartstid.

Skrev på bloggen

Dahle Flesjå reagerte så sterkt på håndteringen fra sykkelforbundet at hun delte sin frustrasjon på bloggen på Merida.

– Jeg følte ikke det var riktig å bare sitte hjemme og la det gli forbi, sier Dahle Flesjå, som mener heler saken er «tragisk».

Dahle Flesjå mener hun ville ha gjort en god jobb i Bergen, og peker på at flere terrengsyklister har vekslet til landevei med stort hell. På bloggen ramser Dahle Flesjå også opp sine meritter på landevegen.

– Ikke god nok

Hans Falk

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk.

Foto: Stian Lysberg Solum, Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, påpeker imidlertid at Dahle Flesjå ikke har gode nok prestasjoner å vise til på landevegen.

– Vi har seks syklister som har bedre resultater enn henne, sier Falk.

– Men Dahle Flesjå mener hun fikk signaler om at hun var tatt ut på laget?

Jeg har vel aldri sagt at hun skulle bli tatt ut, men at hun var med i vurderingen.

Legger seg flat

Falk beklager at Dahle Flesjå fikk beskjeden gjennom media.

– Det eneste jeg kan legge meg flat på er at beskjeden om at hun ikke var på den listen burde vært gitt til henne 3. september. Hvorfor hun ikke fikk den informasjonen er en intern glipp, sier sportssjefen.

Sykkelekspert og NRK-medarbeider, Dag Erik Pedersen, reagerer på at Dahle Flesjå ikke fikk skikkelig beskjed – og han reagerer på at Flesjå ikke får være med til VM.

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Jeg synes det er veldig rart at ikke Gunn Rita Dahle Flesjå er med i VM-troppen i Bergen. Det finnes ikke en aktiv idrettsutøver i Norge i dag med den mesterskapserfaringen som Dahle Flesjå har. Det er helt unikt, hun har vært i verdenstoppen i 20 år, sier Pedersen.

Den tidligere toppsyklisten mener Flesjå ville vært en viktig støtte for de yngre rytterne.

– I et VM på hjemmebane, hvor det er et høyt prestasjonspress for norske ungjenter som debuterer i en sånn sammenheng, hadde det vært smart å ha med en erfaren kapasitet, sier han.