NRK Meny
Normal

Gulvet mellom første og andre etasje falt ned på skole under bygging

Et 300 kvadratmeter stort gulv kollapsa på en skole under oppføring i Klepp kommune. Entreprenøren har aldri opplevd lignende.

Hans Kristian Aasland, daglig leder hos Jærentreprenør, kjenner foreløpig ikke årsaken til hvorfor et 300 kvadratmeter stort gulv falt ned på en skole som er under oppføring i Klepp.

VIDEO: Hans Kristian Aasland, daglig leder hos Jærentreprenør, kjenner foreløpig ikke årsaken til hvorfor et 300 kvadratmeter stort gulv falt ned på en skole som er under oppføring i Klepp.

– Dette ble satt opp før jul, og har dermed stått i noen uker. Vi har fått melding om at det plutselig kollapsa, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Henning Andersen.

Gulv kollapsa på Tu skole i Klepp

Politiet skal etterforske hendelsen, og har varsla Arbeidstilsynet.

Foto: Magnar Larsen

Politiet fikk melding om hendelsen ved 17.30-tida. De omtaler det som kollaps i et betongelement, og fikk beskjed om at det var to arbeidere til stede da elementet falt ned. Ingen av de to blei truffet.

Har varsla Arbeidstilsynet

– Dette hadde stort skadepotensial, sier operasjonslederen.

Gulvet skiller første og andre etasje på nye Tu skole, og er 300 kvadratmeter stort. Politiet tror det har sklidd ut av posisjon.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gulv kollapsa på Tu skole i Klepp

Gulvet skiller to etasjer på nye Tu skole, som er under oppføring i Klepp, ikke langt fra kommunegrensa til Time og Bryne.

Foto: Magnar Larsen
Hans Kristian Aasland

Hans Kristian Aasland.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Politiet rykka ut til skolen, og var litt før 18.30 fremdeles på stedet. De kommer ifølge Andersen til å etterforske hendelsen, og har også varsla Arbeidstilsynet.

Skolen er under oppføring i Klepp kommune. Firmaet Jærentreprenør er ansvarlig for etasjeskilleren som brast.

Arbeidere måtte trekke seg unna

– Dette har vi aldri opplevd før. Det er slike ting som ikke skal skje, men nå har det skjedd, sier daglig leder hos Jærentreprenør, Hans Kristian Aasland.

Det var flere arbeidere på byggeplassen da gulvet kollapsa. De sto i kanten av dekket, og måtte hoppe bort da kollapsen skjedde. Aasland har snakka med alle som var til stede.

– De sto i nærheten, og trakk seg unna slik at dekket ikke skulle falle på dem. Det er dramatisk når slike ting skjer. De er nå med på å finne ut hvordan dette kunne skje, sier han.

– Viktigst at ingen blei skadd

Klepp-rådmann Ivar Undheim fikk telefon fra byggelederen ved skolen om det som hadde skjedd. Han var også på byggeplassen onsdag kveld.

– Det var nesten litt uvirkelig. Det er kjempebra at ingen ble skadd. Det er det aller viktigste, sier Undheim til NRK.

Ifølge Undheim trenger ikke kollapsen by på store forsinkelser. Rådmannen sier også at Klepp kommune fremdeles har tiltro til entreprenøren, og at politiet og Arbeidstilsynet tar saken videre.

Laster kart, vennligst vent...