Han sikret Norge gull i kokke-VM

Christopher Davidsen kapret førsteplassen i VM i kokkekunst som ble arrangert i Stavanger.

Christopher Davidsen griller under kokke-VM i Stavanger

Mat tilberedt på grillen var noe av det som stod på Christopher Davidsens meny.

Foto: Inger Johanne Stenberg

Jubelen stod i taket på Jåttå videregående skole i går kveld da det ble klart at det var Norge som nok en gang stakk av med seieren og kan smykke seg med tittelen verdensmester i kokkekunst.

– Dette er veldig stort, og jeg må takke assistenten min Christer Rødseth, familie og kokkevenner som har støttet meg frem til seieren. I tillegg ble det seier på hjemmebane, og dette betyr utrolig mye for meg, sa en rørt Davidsen etter at seieren var et faktum.

Søndag formiddag har han fortsatt ikke landa.

På menyen...

Her er en av rettene Davidsen presenterte for dommerne.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

– Dette har vært den store drømmen min siden jeg var ung. Jeg starta på kokkelinja i 2001 og har jobbet hardt for å nå målet mitt. Denne seieren betyr enormt mye for meg, sier han.

Dagen i går minnes han med glede, men det var vondt å vente over fire timer på resultatet.

– Vondt på en god måte, vil jeg beskrive det som. Jeg forventet ikke å vinne, og det var helt fantastisk da det gikk oppp for meg at jeg vant, sier Davidsen til NRK.

Vant på hjemmebane

Det offisielle VM i kokkekunst, Global Chef, gikk av stabelen i Stavanger 2. til 5. juli. Christopher Davidsen fikk vise sine kokkekunster på hjemmebane. Han jobber til daglig i Trondheim, men har vokst opp i Kvernevik i Stavanger.

– Jeg blir værende i Trondheim, og skal kose meg videre i restauranten på Nidelven hotell. Så får vi se hva som skjer i framtiden, men jeg har en drøm om å starte for meg selv. Nå har jeg vist hvem jeg er, og hva jeg står for, så ser jeg hva som skjer etter hvert, sier han.

Se reportasje fra mesterskapet i Stavanger her:

Det offisielle VM i kokkekunst, Global Chef, gikk av stabelen i Stavanger 2. til 5. juli.

Ros fra dommerne

Den danske dommeren Per Mandrup er full av lovord om det norske teamet.

– Det er ett uttrykk som oppsummerer deres innsats: «all in», sier han i en pressemelding.

Han ser den samme tendensen i de andre nordiske landene.

– Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fullt fokus. Det er denne systematikken, i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker, som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challenge, sier Mandrup.

Aspargessuppe slik den blir servert av Christopher Davidsen under kokke-VM

Aspargessuppe slik den blir servert av Christopher Davidsen under kokke-VM.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Slo konkurrenter fra hele verden

Davidsen hadde med seg assistenten Christer Rødseth i kampen mot de seks andre lagene fra Hong Kong, Australia, USA, Sør-Afrika, Italia og Sveits. Davidsen vant mot sine nordeuropeiske utfordrer i Göteborg i fjor.

Andreplassen gikk til USA mens Hong Kong kom på tredjeplass.

– Gratulerer til det norske teamet Christopher og Christer. Fantastisk å ha hatt dere på besøk hos oss i forbindelse med treningen, skriver Gastronomisk Institutt på sin Facebook-side.

Davidsen fikk i forkant av mesterskapet hjelp fra lokale krefter. Innehaver av Fisketorget i Stavanger, Karl Erik Pallesen, var full av lovord da han fikk teste gjennomkjøringen av menyen.

– Dette er stort for oss, og vi er så glade på deres vegne, sier daglig leder i Norges kokkemesteres forening, Ruth Hege Holst.