Jubelen stod i taket på Jåttå videregående skole i går kveld da det ble klart at det var Norge som nok en gang stakk av med seieren og kan smykke seg med tittelen verdensmester i kokkekunst.
– Dette er veldig stort, og jeg må takke assistenten min Christer Rødseth, familie og kokkevenner som har støttet meg frem til seieren. I tillegg ble det seier på hjemmebane, og dette betyr utrolig mye for meg, sa en rørt Davidsen etter at seieren var et faktum.
Søndag formiddag har han fortsatt ikke landa.
– Dette har vært den store drømmen min siden jeg var ung. Jeg starta på kokkelinja i 2001 og har jobbet hardt for å nå målet mitt. Denne seieren betyr enormt mye for meg, sier han.
- LES OGSÅ: Tok bronse i kokkenes europamesterskap
Dagen i går minnes han med glede, men det var vondt å vente over fire timer på resultatet.
– Vondt på en god måte, vil jeg beskrive det som. Jeg forventet ikke å vinne, og det var helt fantastisk da det gikk oppp for meg at jeg vant, sier Davidsen til NRK.
Vant på hjemmebane
Det offisielle VM i kokkekunst, Global Chef, gikk av stabelen i Stavanger 2. til 5. juli. Christopher Davidsen fikk vise sine kokkekunster på hjemmebane. Han jobber til daglig i Trondheim, men har vokst opp i Kvernevik i Stavanger.
– Jeg blir værende i Trondheim, og skal kose meg videre i restauranten på Nidelven hotell. Så får vi se hva som skjer i framtiden, men jeg har en drøm om å starte for meg selv. Nå har jeg vist hvem jeg er, og hva jeg står for, så ser jeg hva som skjer etter hvert, sier han.
- LES OGSÅ: Vil til toppen i Bocuse d'Or
Se reportasje fra mesterskapet i Stavanger her:
Ros fra dommerne
Den danske dommeren Per Mandrup er full av lovord om det norske teamet.
– Det er ett uttrykk som oppsummerer deres innsats: «all in», sier han i en pressemelding.
Han ser den samme tendensen i de andre nordiske landene.
– Når de har bestemt seg for å konkurrere går de inn med fullt fokus. Det er denne systematikken, i kombinasjon med kokkefaglige teknikker og gode smaker, som førte Davidsen og Rødseth øverst på pallen i Global Chef Challenge, sier Mandrup.
Slo konkurrenter fra hele verden
Davidsen hadde med seg assistenten Christer Rødseth i kampen mot de seks andre lagene fra Hong Kong, Australia, USA, Sør-Afrika, Italia og Sveits. Davidsen vant mot sine nordeuropeiske utfordrer i Göteborg i fjor.
Andreplassen gikk til USA mens Hong Kong kom på tredjeplass.
– Gratulerer til det norske teamet Christopher og Christer. Fantastisk å ha hatt dere på besøk hos oss i forbindelse med treningen, skriver Gastronomisk Institutt på sin Facebook-side.
Davidsen fikk i forkant av mesterskapet hjelp fra lokale krefter. Innehaver av Fisketorget i Stavanger, Karl Erik Pallesen, var full av lovord da han fikk teste gjennomkjøringen av menyen.
– Dette er stort for oss, og vi er så glade på deres vegne, sier daglig leder i Norges kokkemesteres forening, Ruth Hege Holst.