NRK Meny
Normal

Varsler opprydning i FKH

FKH-trener Jostein Grindhaug varsler opprydning i spillerstallen etter gårsdagens kamp mot Odd. Leder av sportsredaksjonen i Haugesunds Avis, Terje Flateby, støtter Grindhaug og mener flere etablerte spillere bør vekk fra klubben.

Grindhaug varsler opprydding

SE VIDEO: Jostein Grindhaug bruker ord som skammelig og forkastelig om det Haugesund viste i 1. omgang i kampen mot Odd.

Jostein Grindhaug går etter sesongen over i en ny rolle som leder for A-laget i FK Haugesund, mens Mark Dempsey blir hovedtrener. Grindhaug skal blant annet ha ansvaret for spillerlogistikken.

Jostein Grindhaug

– MÅ FÅ UT FOLK: ... men trener Jostein Grindhaug vil ikke si hvem.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi må få ut de som ikke vil være her lenger og så gå videre i takt, sier den profilerte treneren.

– Skammelig

Grindhaug legger ikke skjul på at han var forbanna i pausen i gårsdagens kamp mot Odd .

– Det er skammelig det vi viser i 1. omgang. Spillerne er ikke klare til kamp, og det er utilgivelig når du har invitert publikum til stadion. Det er helt forkastelig, sier Grindhaug.

Terje Flateby er leder av sportsredaksjonen i Haugesunds Avis. Han støtter Grindhaug.

Terje Flateby

STØTTER GRINDHAUG: – Flere spillere bør ut, er beskjeden fra Terje Flateby i Haugesunds Avis.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Etter bronsen i 2013 har kvaliteten på spillerstallen sunket og at Grindhaug vil kvitte seg med en del spillere er på sin plass, sier Flateby.

Hvem skal ut?

Grindhaug vil ikke navngi hvem som ligger tynt an, men Terje Flateby mener det er flere spillere som ikke har levert varene i årets sesong. Midtbanespillerne Daniel Bamberg, Søren Christensen og Michael Haukås har kontrakter som går ut etter sesongen.

 Haugesunds Daniel Bamberg (t.v.) i duell med Tromsøs Kent-Are Antonsen i eliteseriekampen mellom FK

Haugesunds Daniel Bamberg (t.v.) i duell med Tromsøs Kent-Are Antonsen i eliteseriekampen mellom FK

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg ser ingen grunn til å forlenge med Bamberg. Han er over 30 år, og har bare glimtvis vært god nok i år. Søren Christensen har heller ikke levd opp til forventningene og tjener nok for mye penger til at FKH bør forlenge. Haukås har vært bedre i høst enn i vår, og er en anvendelig lokal spiller som klubben bør forlenge med, sier Flateby.

To forsvinner garantert

To spillere som garantert forsvinner er Mirko Kramaric og Per Morten Kristiansen. Mer usikkerhet er det rundt Joakim Våge Nilsen og Martin Bjørnbak.

– FKH vil forlenge med Bjørnbak, men Bjørnbak er usikker på om han vil. Våge Nilsen er god nok når han er skadefri, men har slitt så mye med skader at jeg er usikker på om FKH ønsker å forlenge, sier Flateby.

Av spillere som har kontrakt ut 2016, er Flateby spent på hva som skjer med Christian Gytkjær.

– Gytkjær er et vanskelig tilfelle. På sitt beste er han FKHs beste spiller, men toppnivået hans er det lenge siden vi har sett. Klubben ønsker å selge ham. Gytkjær ønsker å bli solgt, men spørsmålet er om noen ønsker å kjøpe ham, sier Flateby.

Haugesunds Kristoffer Haraldseid (t.v.) og Haugesunds Christian Gytkjær

– KLUBBEN VIL SELGE, SPILLEREN VIL BLI SOLGT: ...men om noen ønsker å kjøpe Christian Gytkjær (t.h.) er spørsmålet, mener Terje Flateby i Haugesunds Avis.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix