Greit å røyke i pausen

Fotballspilleren fikk rødt kort for å røyke en sigarett i pausen av kampen. Det var feil, mener Rogaland fotballkrets.

Rødt kort

Nærbøspilleren ble utvist, men det var feil mener fotballkretsen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Det var tidlig i mai at en spiller fra Nærbø ble utvist for å ta seg en blås i pausen. Kampen i syverserien i Rogaland, mellom Nærbø og Bogafjell, fikk oppmerksomhet landet rundt.

Nå har Rogaland fotballkrets sagt sitt i saken. Konklusjonen er at det var feil å utvise spilleren.

Strengt

Det var Kim André Viste som ble utvist fra kampen i mai.

- Da han løp bort til meg, trodde jeg han skulle spørre om jeg hadde fyr til en røyk. Jeg tenkte at han måtte kødde og at han ikke kunne være seriøs, sier han.

Men dommeren var seriøs, og det ble rødt kort. Det var for strengt, mener daglig leder i Rogaland fotballkrets Trond Tengesdal.

– Dommeren har lagt til grunn et regelverk som sier at du ikke har lov til å skade idrettens anseelse. Vi mener det er for strengt i denne sammenheng å si at idretten blir skadet, sier Tengesdal.

Mosjonister

Og ifølge spillere på det laveste seniornivået i serien, er det ikke uvanlig å ta seg en røyk i pausen. Det har også fotballkretsen lagt vekt på i sin avgjørelse.

– Vi må innse at på det nivået spiller mange såkalte mosjonister. De spiller fotball fordi de synes det er gøy, og ikke fordi de har ambisjoner, sier Tengesdal.

Han legger til at de selvfølgelig ikke ønsker at spillere skal røyke i pausen, men at det ikke bør får konsekvenser i form av sanksjoner.

Så hva hadde skjedd hvis en Vikingspiller tok seg en røyk i pausen?

– Det er jeg faktisk usikker på. Det hadde nok ført til sjokk og en del indrejustis i etterkant, sier han.

Ny kamp

– Det er klart at vi må innse at noen har et voldsomt behov for «frisk luft», og det er vel gjerne det denne spilleren har hatt, sier Tengesdal.

Fordi utvisningen var feil får nå Nærbø en ny kamp mot Bogafjell.

Nærbø IL vil ikke kommentere saken, men sier at de vil spille den nye kampen.