Hopp til innhold

Godteri til jul

Folk flest tror ofte at det er vanskelig å lage julegodteri, men her er to veldig enkle oppskrifter på julegodt fra Ann Jeanett Paterson.

Ann Jeanett er medlem av det norske konditorlandslaget og skal delta i VM med sukkerblåste skulpturer i januar. Men før det viser hun oss hvordan vi kan lage julesnop.

Seigmenn

Seigmenn
Foto: Einar Espeland / NRK

2 ½ dl juice, saft eller fruktpuré

500 g sukker

15 plater gelatin.

Sukker

Legg platene med gelatin i kaldt vann.

Til juicen, saften eller puréen kan du bruke nesten alt, utenom kiwi og ananas, det er bare å sette fantasien i sving.

Kok opp saften og sukkeret.

Tilsett det bløte gelatinen, men husk å klem ut vannet, og rør godt.

La dette småkoke i ca. 15 min.

Hell over i en langpakke med bakepapir i, og sett kaldt.

Når dette har stivnet, kan du dele det i små biter, eller la ungene få trykke ut små figurer og vende det i sukker.

Brente mandler

5 dl mandler med skall

2 dl vann

Brente mandler
Foto: Einar Espeland / NRK

2 dl sukker

Bland alt og kok opp.

Skum av mens det koker og ta bort løst skall.

Kok inn til alt vannet er borte og det er karamell igjen rundt mandlene.

Hell mandlene over på et bakepapir og bruk en gaffel til å skille de fra hverandre.

Avkjøl og nyt!