Ann Jeanett er medlem av det norske konditorlandslaget og skal delta i VM med sukkerblåste skulpturer i januar. Men før det viser hun oss hvordan vi kan lage julesnop.
Seigmenn
2 ½ dl juice, saft eller fruktpuré
500 g sukker
15 plater gelatin.
Sukker
Legg platene med gelatin i kaldt vann.
Til juicen, saften eller puréen kan du bruke nesten alt, utenom kiwi og ananas, det er bare å sette fantasien i sving.
Kok opp saften og sukkeret.
Tilsett det bløte gelatinen, men husk å klem ut vannet, og rør godt.
La dette småkoke i ca. 15 min.
Hell over i en langpakke med bakepapir i, og sett kaldt.
Når dette har stivnet, kan du dele det i små biter, eller la ungene få trykke ut små figurer og vende det i sukker.
Brente mandler
5 dl mandler med skall
2 dl vann
2 dl sukker
Bland alt og kok opp.
Skum av mens det koker og ta bort løst skall.
Kok inn til alt vannet er borte og det er karamell igjen rundt mandlene.
Hell mandlene over på et bakepapir og bruk en gaffel til å skille de fra hverandre.
Avkjøl og nyt!