NRK Meny
Normal

Godtar varetektsfengsling

Fred Ingebrigtsen som er siktet for innsidehandel blir varetektsfengslet i to uker i full isolasjon.

Fred Ingebrigtsen
Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

Ingebrigtsen skulle framstilles for fengsling i Stavanger tingrett onsdag ettermiddag, men bestemte seg kort tid før møtet for å godta fengslingen.

- Det gjorde han fordi han vet hvilket mediepress dette medfører for hans familie. Han samtykket til fengsel av engstelse for at dette vil utsette dem for ytterligere oppmerksomhet, sier Ingebrigtsens advokat Olav Braaten.

Godtok motstrebende

Advokaten understreker at Ingebrigtsen svært motstrebende godtok fengslingen og at han gjorde det i håp om at politiet i løpet av de to ukene finner ut at det ikke er grunnlag for å opprettholde siktelsen mot ham.

- Ingebrigtsen har forståelse for at det er behov for ro rundt etterforskningen i denne fasen. Dersom han kan bidra til det ved å tåle varetektsfengsling i en kort periode, er han innstilt på det, selv om verken han eller jeg kan se hvorfor det skulle være nødvendig, sier Braaten.

At klienten nå godtar varetektsfengsling, innebærer ikke noen skyldkjennelse, understreker advokaten.

Svoger godtok fengsling

Ingebrigtsens svoger (38) har også godtatt to ukers varetektsfengsling, så det holdes heller ikke noe fengslingsmøte for ham. En 49 år gammel medsiktet vil imidlertid bli framstilt for varetektsfengsling.

Advokat Gunnar Ø. Helgevold

Advokat Gunnar Ø. Helgevold representerer den 49 år gamle mannen som er siktet i saken. Han ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Totalt er fem personer siktet for organisert kriminalitet i forbindelse med innsidehandel. Ingebrigtsen og hans fire medsiktede handlet Acta-aksjer for 114 millioner kroner i perioden fra 2004 til våren 2008 basert på informasjon som politiet mener stammer fra Ingebrigtsen.