Fellesforbundet: – Godt fornøyd med avtalen

Distriktssekretær Morten Larsen i Fellesforbundet er glad det ligger en avtale på bordet, 12 timer etter fristen. Han er spesielt godt fornøyd med at permitteringstiden nå blir utvidet.

Morten Larsen

Morten Larsen er distriktssekretær i Fellesforbundet i Rogaland.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det var et vanskelig utgangspunkt. Så jeg føler at forhandlingsutvalget vårt har gjort en god jobb nå. Vi slipper å gå ut i streik, og får til en del ordninger, blant annet har vi fått 52 ukers grense for permitteringer. Det er vi veldig, veldig, veldig godt fornøyd med, sier distriktssekretær i Fellesforbundet i Rogaland, Morten Larsen.

Fra 30 til 52 uker

For regjeringen besluttet å foreslå utvidelse av permitteringstiden fra 30 til 52 uker, etter at partene i årets hovedoppgjør, Fellesforbundet og Norsk Industri, sendte et felles brev til regjeringen.

Arbeids- og sosialminister Annike Hauglie

Arbeids- og sosialminister Annike Hauglie mener endringen er bra for alle parter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har kommet dem i møte på det og funnet en modell som vi mener balanserer både disse partenes behov for å beholde kompetanse med andre bedrifters behov for arbeidskraft andre steder, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

Larsen i Fellesforbundet mener bedrifter som snart kan få oppdrag igjen, nå kan beholde sine ansatte og kompetansen deres, og medlemmene er sikrere i sin jobb.

– Hva har vært det viktigste for ansatte i bedrifter i oljenæringen ved dette oppgjøret?

– Det viktigste har vært å beholde jobbene, og øke konkurranseevnen. Og jeg tror nettopp dette oppgjøret vil bidra til det.

– Velkommen etter

Arbeiderpartiet har lenge talt for å utvide permitteringstiden. Stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg, er glad for at regjeringen nå endrer reglene.

– Bedrifter og ansatte langs hele vestlandskysten har lenge krevd et bedre

Torstein Tvedt Solberg

Stortingsrepresentant fra Ap, Torstein Tvedt Solberg, er fornøyd med at regjeringen vil endre permitteringsreglene.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

permitteringsregelverk, og at partene i arbeidslivet nå har tvunget regjeringen til å komme etter er strålende nyheter, skriver Tvedt Solberg til NRK.

Men han mener samtidig at dette er noe regjeringen burde ha gjort for lenge siden.

– For mange har unødvendig mistet jobben mens regjeringen passivt har vært tilskuere, det er bra at de nå endelig snur, og til det vil jeg si; Velkommen etter, og godt at de endelig tok til fornuft.

Flere nyheter fra Rogaland