NRK Meny
Normal

Super vinterferie for kinoen

For kinoen i både Stavanger, Sandnes og Haugesund har vinterferien sørget for høye besøkstall. Den store publikumsvinneren er foreløpig superheltfilmen «Deadpool».

Kino

Vinterferien er en viktig uke for Stavanger kino. Hittil i ferien har kinoen i Stavanger og Sandnes nesten 30.000 besøkende.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Vinterferien er ikke bare en viktig uke for skitrekkene. Også kinoene drar ekstra besøkende i ferieuka. I Stavanger og Sandnes har hele 26000 mennesker besøkt kinoen siden forrige fredag. Film- og informasjonssjef, Stig Pedersen, er svært fornøyd med uka så langt.

– Foreløpig er det en oppgang i årets vinterferie i forhold til fjoråret. Per dags dato har vi 1500 flere besøkende enn samme periode i fjor, så det er jo bra! Vi har jo en del sterke filmer nå også, som for eksempel «Deadpool» som har gått kjempebra. Det er også premiere på barnefilmen «Alvin og gjengen: i farta» i dag, så den kommer nok til å trekke noen besøkende i helga, sier Pedersen.

Han legger til at en god vinterferieuke gir nesten dobling av en vanlig ukes kinobesøk.

Mange på «Alvin og gjengen»

Da NRK var på Stavanger kino fredag ettermiddag var det flere som benyttet seg av vinterferien for å se «Alvin og gjengen».

Benytter vinterferien for å gå på kino

Siri Dunseth hadde tatt med seg barna Mathias og Maia på kino fredag ettermiddag.

Foto: Ida Marie Stokkelien / NRK

Noen av dem som skulle se den populære barnefilmen var Siri Dunseth med barna Mathias og Maia.


– Vinterferien passer bra for å dra på kino, og «Alvin og gjengen» er en film som passer for begge ungene, så det er derfor vi skal se den, sier Dunseth.


Brødrene Aksel og Brage Strand Gerhardsen skulle også se «Alvin og gjengen».

– Det er kjedelig å være hjemme uten å ha noe å gjøre noe i ferien, så da dro vi på kino. I tillegg er det premiere på filmen, og det er jo gøy, sier brødrene.

Brødrene Aksel og Brage Strand Gerhardsen på kino

Aksel og Brage Strand Gerhardsen var lei av å kjede seg hjemme i ferien, og benyttet fredagen til å komme seg på premiere.

Foto: Ida Marie Stokkelien / NRK

«Deadpool» på topp i Haugesund

Også i Haugesund har vinterferien vært en strålende uke for besøkstallene på kino.

– Foreløpig har 6444 personer vært på kino i vinterferien. «Deadpool» går så det suser, men også familiefilmene vi har vist på dagtid i ferien har blitt godt besøkt, sier kinosjef på Edda kino, Marit Sætre.

«Deadpool» har blitt sett av hele 2505 mennesker i Haugesund i vinterferien, deretter følger «How to be single» med 744 besøkende.

Håper på rekordår

Stig Pedersen, sier det går godt for kinoen i Stavanger og Sandnes også utenom ferieukene.

– I fjor hadde vi det beste resultatet noensinne i Stavanger og Sandnes. Vi har hatt en god start på 2016. Når vi ser på hvor mange gode filmer som kommer utover året er jeg optimist. Vi håper dette året kan bli like bra, om ikke bedre enn i fjor, avslutter Pedersen.