NRK Meny

Gladmat-festivalen

Oppsummert

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, med oppmot 250.000 besøkende. I 2017 arrangeres festivalen for 19. år på rad, alltid i Stavanger i juli.

 • Folksomt i Pedersgata

  Folk har tydeligvis fått med seg at det i år også er matboder i Pedersgata på Stavangers østkant. Gladmatfestivalen kaller området «Smak på verden» hvor poenget er å servere fra hele verden.

  Gladmat i Pedersgata
  Foto: Gunnar Ringen Johansen / NRK
 • Folk strømmer til Gladmat

  Allerede under åpningen av Gladmat klokka 12 i dag var det fullt av folk rundt Vågen i Stavanger. Matfestivalen forventer 250.000 besøkende de fire dagene festivalen varer.

  Gladmat 2018
  Foto: Pål Berg Mortensen / NRK
 • NSB setter inn ekstra vogner

  NSB setter opp ekstra vogner i forbindelse med Gladmatfestivalen i Stavanger. Det er ventet tusenvis av reisende til matfestivalen. Totalt setter NSB inn 8900 ekstraseter fram til søndag.

  Gladmat NSB
  Foto: NSB
 • Mange drar på matfestivaler

  Over en million besøkende er venta til norske matfestivaler i år, og landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener besøkstalla er imponerende, ifølge NTB. De siste åra har salget av lokalmat vokst opptil tre ganger så mye som resten av matmarkedet.

  Gladmat
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Gladmat-sjefen gir seg

  Mona Vervik gir seg som leder for Gladmatfestivalen, etter å ha ledet festivalen syv år på rad. – Jeg har hatt en fantastisk tid som leder for festivalen, sier Vervik, som blant annet har vært med på å etablere Gladmatretten til 30 kroner.

Gladmat-festivalen er i gang i Stavanger. Kultur- og helseministeren besøkte i dag.
Gladmat-festivalen i Stavanger har starta.