Hopp til innhold

Gladmat-festivalen

Oppsummert

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, med oppmot 250.000 besøkende. I 2017 arrangeres festivalen for 19. år på rad, alltid i Stavanger i juli.

 • Grønn Gladmat

  Matfestivalen Gladmat i Stavanger for en halv million kroner fra Sparebanken Vest for å styrke deres arbeid med bærekraft. Leder Maren Skjelde lover å levere Norges grønneste matfestival, og skal henvende seg til både publikum og utstillere. Hovedbudskapet er enkelt, sorter søppelet, spis opp maten din og handle lokalt.

 • Ein annleis Gladmat festival

  Gladmat avlyser ikkje, men flyttar aktiviteten bort frå festivalområdet i Vågen i Stavanger. Det blir restaurantbesøk, matkurs og turmat. Dagleg leiar Maren Skjelde seier at målsettinga er ein stor matfest der ikkje alle er på same stad.

 • Godt besøkt Gladmat

  Punkter som telte antall påskrudde mobiltelefoner under Gladmat-festivalen, viser en solid økning fra fjoråret: På det meste var 27.300 mobiler skrudd på i området. Tilsvarende tall fra fjorårets festival var 19.200, og fra Tall Ships Race: 22.500.

 • Deler ut vann på Gladmaten

  Varmen setter sitt preg på Gladmatfestivalen i Stavanger. Det er såpass varmt at Stavanger kommune deler ut vann til festivaldeltakerne. Så langt er det ikke kommet inn meldinger om at noen har fått alvorlige problemer.

  Deler ut vann på Gladmaten
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Mye folk i finværet

  Kort tid etter åpningen er det køer foran flere av bodene på Gladmatfestivalen i Stavanger. Om lag 250.000 mennesker er ventet de neste dagene. Det fine været trekker også flere til byen.

  Kø på Gladmatferstivalen rett etter åpningen
  Foto: Kaj Hjertenes / NRK
I morgon går startskotet for Gladmatfestivalen i Stavanger. Årets tema er nye tider. Og alt i dag samla matbransjen seg for å diskutera kva framtida vil bringa.

Lager gourmetmat av fisk som hadde blitt kasta

Nordens største matfestival «Gladmat» handler i år om nye tider. For kokk Øyvind Næsheim betyr det å ikke sløse og å utnytte mer av råvarene enn vi gjør i dag.

Gladmat-festivalen er i gang i Stavanger. Kultur- og helseministeren besøkte i dag.
Gladmat-festivalen i Stavanger har starta.