NRK Meny

Gladmat-festivalen

Oppsummert

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, med oppmot 250.000 besøkende. I 2017 arrangeres festivalen for 19. år på rad, alltid i Stavanger i juli.

 • Mange drar på matfestivaler

  Over en million besøkende er venta til norske matfestivaler i år, og landbruks- og matminister Jon Georg Dale mener besøkstalla er imponerende, ifølge NTB. De siste åra har salget av lokalmat vokst opptil tre ganger så mye som resten av matmarkedet.

  Gladmat
  Foto: Anders Fehn / NRK
 • Gladmat-sjefen gir seg

  Mona Vervik gir seg som leder for Gladmatfestivalen, etter å ha ledet festivalen syv år på rad. – Jeg har hatt en fantastisk tid som leder for festivalen, sier Vervik, som blant annet har vært med på å etablere Gladmatretten til 30 kroner.

 • Se bildene fra Gladmatfestivalen

  Gladmat
 • Politiet på vakt i Gladmat-havna

  Rundt hundre fritidsbåter har blitt kontrollert av politiet i havnebassenget i Vågen under de første dagene av Gladmatfestivalen i Stavanger, men ingen er tatt med promille eller for andre forhold. Instruksen til politibåten er å være i havnebassenget så mye som mulig under festivalen, også i dag og i kveld.

 • Fredeleg Gladmat-middag

  Over 100 gjester frå ti ulike religionar og livssyn er i kveld samla til fredsmåltid i Stavanger domkyrkje. Aldri før har det blitt dekka eit like stort langbord der. Arrangørar er Gladmat-festivalen, Kyrkjeleg dialogsenter og Den norske kyrkja.

  Peace of cake under Gladmaten
Gladmat-festivalen er i gang i Stavanger. Kultur- og helseministeren besøkte i dag.
Gladmat-festivalen i Stavanger har starta.