Hopp til innhold

Forsand sørger over Agnes Elisabeth Müller

Nå heiser Forsand kommune flaggene på halv stang, og arrangerer i morgen minnestund i kirka for å minnes den drepte tobarnsmoren.

Forsand kyrkje

I morgen blir det minnestund etter at det ble kjent at det er tobarnsmoren, Agnes Elisabeth Müller, som er funnet død.

Foto: Wikipedia

– Vi har forberedt oss på at det kunne komme melding om at det er Agnes Elisabeth Müller som er funnet død. Nå vil vi heise flagget på halv stang på alle kommunale bygg, sier ordfører i Forsand, Ole Tom Guse (KrF).

Ektemannens tilståelse kom dagen etter at politiet hevet liket av en død kvinne fra 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Ektemannen ble konfrontert med politiets funn i et avhør tirsdag, og avbrøt da avhøret direkte.

– I morgen kveld, torsdag, vil det bli åpen kirke, der folk kan komme for å tenne lys og skrive sin hilsen i en kondolanseprotokoll, sier Guse.

Følger opp barna

Den savna kvinnen, Agnes Elisabeth Müller, har to barn sammen med ektemannen. Guse lover at kommunen vil ivareta barna, på henholdsvis sju og elleve år, på en god måte.

– Det kommer til å bli en markering i de berørte klassene på Forsand skole. Barna blir tatt vare på ved gode samtaler framover, sier ordføreren.

Faren deres har nå tilstått drapet på sin kone, og risikerer lang fengselsstraff. Kommunen lover å passe på at barna får den omsorgen de trenger.

– Sammen med barnevernstjenesten vil vi vurdere hva som skjer i tiden framover. Vi forholder oss til lovverket, og ser på om det blir fosterhjemsplassering eller andre tiltak, sier Guse.

Skal bearbeide hendelsene

Forsvinningssaken, som utvikla seg til å bli en drapssak, har preget bygda i Ryfylke. Lokalsamfunnet har engasjert seg i letearbeidet, og politiet fikk inn over hundre tips i saken.

– Det er viktig for innbyggerne i Forsand å komme videre. Nå kan vi bruke tiden til å bearbeide hendelsene den siste tiden på en god måte, sier han.