NRK Meny
Normal

Gjekk i tog mot nazisme i Sandnes

Rundt 40 personar deltok for ei lita stund sidan i ein demonstasjon mot rasisme og nynazisme i Sandnes.

30-40 personar deltok for ei lita stund sidan i ein demonstasjon mot rasisme og nynazisme i Sandnes. Det var Sosialistisk Ungdom som tok initiativet til demonstrasjonen, og bakgrunnen er blant anna at Borgervernet Rogaland har sitt opphav i Sandnes.

Små og store gjekk i tog frå lanternen i Langgata i Sandnes sentrum.

Det var Sosialistisk Ungdom som tok initiativet til demonstrasjonen, og bakgrunnen er blant anna at Borgervernet Rogaland har sitt opphav i Sandnes.

– Vi demonstrerer mot nynazisme og rasisme, mot Borgervernet Rogaland. Vi annonserte på Facebook og så var det litt aktivitet utanom også, seier Christer Sørhaug i sosialistisk ungdom.

En gruppe som kaller seg Borgervernet i Rogaland delte i begynnelsen av mars ut 2000 løpesedler med sterke advarsler mot asylmottak og innvandring. Folk i Sandnes, som fikk dette i postkassene sine, reagerte kraftig.

ARKIVVIDEO (11.03.14): Mia Torgersen Kolrud var ein av dei som fekk innvandringskritiske løpesetlar i postkassa si i byrjinga av mars. Dei som sto bak, Borgervernet i Rogaland, blei seinare invitert til debatt på kulturhuset Sølvberget i Stavanger.

Flere nyheter fra Rogaland