Gift på teateret

Alexander L. Kiellands roman "Gift" skal for første gang settes opp som scenedrama i Norge . Etter det NRK erfarer skriver Tore Renberg manuset for Rogaland Teater, og dermed får forfatteren to teaterpremierer i Stavanger til høsten.

Leder i Kielland-forbundet, Magne Drangeid, er begeistra for planene om å lage teater av Lille Marius og hans ublide møte med norsk skolevesen.

- Dannelses- og skoleromanen fra 1883 er aktuell også i dag, mener Drangeid:

 Etter at forfatter Tore Renberg fikk nei fra Kulturhovedstaden Stavanger til å lage film av romanen, gikk han til teateret. Og han fikk gehør.

Foreløpig vil verken Rogaland Teater eller Renberg si noe, men etter det NRK Rogaland erfarer blir det premiere på "Gift" allerede til høsten.

"Garman og Worse" var Rogaland Teaters oppsetning i anledning teaterets 50-årsjubileum i 1997. NRK laget dramaserien Fortuna, og nå kommer Renbergs "Gift" i 2007.

Tore Renberg, forfatter fra Stavanger
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Renbergs år

Dermed ser det ut til at 2007 blir Tore Renbergs gjennombruddsår som dramatiker. Renberg skriver også en familiemusikal sammen med Kaizers-vokalist Jan Ove Ottesen, med premiere på Rogaland Teater til høsten.

Ingen kommentar

Hva forfatteren selv mener om dette får vi ikke vite før teateret lanserer sitt høstprogram i mai.