NRK Meny
Normal

GHB-beslag i Mandal interessant

Det sier politiførstebetjent ved Sandnes Politistasjon, Bjørn Hermansen. 16-åringen som ble tatt med GHB i Mandal sist helg har bodd i Sandnes.

Politiet har hele uken avhørt flere personer i forbindelse med GHB-overdosene sist helg. Politiet vet langt flere enn de som fikk overdoser, prøvde dopet, sier Hermansen. Han understreker derimot at flere ungdommer ikke ønsker å snakke med politiet om denne saken.

Få GHB-brukere i Sandnes?

Flere ungdommer NRK har snakket med sier at GHB-miljøet i Sandnes er lite og at de som er med holder seg for seg selv. Politiet vil likevel prioritere denne saken høyt i helgen som kommer forteller politistasjonsjef, Odd Tveit Jørgensen. Han forteller at politipatruljene i sentrum skal være spesielt på vakt samtidig som det er etablert et samarbeid med flere utesteder.

Oppfordring fra politiet

Tveit-Jørgensen sier mange unge ikke vet hvor farlig dette stoffet er. En kork med GHB en helg kan være en kork for mye neste helg fordi kvaliteten på GHB kan være forskjellig. Politistasjonsjefen oppfordrer nå foreldre, foresatte og andre voksne å bry seg og snakke med sine ungdommer om dette dopet og rusmidler i sin alminnelighet.