Hopp til innhold

Hun er Norges beste motorsportsutøver

18 år gamle Genette Våge fra Stavanger danket ut alle gutta og ble lørdag kåret til årets motorsportsutøver 2015 av forbundet sitt.

Genette Våge er årets beste motorsportsutøver

Genette Våge er strålende fornøyd med å bli kåret til årets motorsportsutøver i Norge. Her er hun sammen med juryformann Anders Minken.

Foto: Ole Petter Våge

Hele tre priser ble det på Stavanger-jenta under motorsportsgallaen i Oslo lørdag.

Hun fikk både tittelen «Årets kvinnelige motorsportsutøver», «Årets motorsykkelutøver» – og altså den gjeveste av dem alle «Årets motorsportutøver».

Det er aller første gang ei kvinne får denne hederen i den kraftig mannsdominerte sporten.

– Det var veldig, veldig stort, jeg er utrolig beæra, sier Genette Våge til NRK, nettopp landa på Sola etter lørdagens opplevelse.

– Gøy å vinne foran gutta

Prisutdelingen lørdag foregikk på Norges Motorsportforbunds galla på Gardermoen, der alt som kan krype og gå innen norsk motorsport var til stede, både toppene i forbundet og på utøversiden – de aller fleste menn.

– Ja, både toppene i forbundet og toppatletene i alle greinene, også de jeg var nominert sammen med, var jo til stede. Så det var ganske gøy å slå gutta på den måten også, sier Genette.

– Det er kjempegøy, sier også juryformann og visepresident i Norges Motorsportforbund, Anders Minken, vi har i årevis jobbet for å få opp kvinneandelen, og nå er vi i ferd med å lykkes.

Om hvorfor akkurat Genette fikk utmerkelsen, sier han kort og godt:

– Hun er den utøveren som i år har de beste resultatene i VM-sammenheng. Hun har nådd mål som ligger langt over det noen tidligere har klart, i alle fall i Motocross.

Genette Våge

Genette Våge vil bli best i verden i motocross. Her er hun under VM i Tyskland og Belgia.

Foto: Genette.no

Vil bli best i verden

Og ungjenta har store ambisjoner på sykkelen. Hun har vært hekta på motocross siden hun var ganske liten. Nå bor mer enn halve året i Belgia for å få optimale treningsforhold, og trener to til tre økter hver dag.

Målet hennes er å bli best i verden, og hun er på god vei. I vår ble hun nummer fem og sju i to VM-runder i Qatar og Thailand.

Nå er første målet for Genette Våge å fullføre eksamen på skolen, og så forberede seg best mulig til en ny sesong som starter i februar.

– Det er bare full rulle med å jobbe på og trene og prøve å ha alt fiksa og klart til sesongen begynner igjen, sier Genette Våge som har fått enda litt ekstra motivasjon med lørdagens utmerkelse.

Flere nyheter fra Rogaland