Klaget på Viking - fikk gi peptalk til spillerne

Viking-supporter Tommy Brattskar klaget klubben i sitt hjerte inn til Forbrukerrådet da kampene ikke sto i stil til lovnadene om «underholdende fotball».

Tommy Brattskar

Viking-supporter Tommy Brattskår var ikke fornøyd med lagets sesong, og klagde klubben inn til Forbrukerrådet.

Foto: Viking FK

– Fram til forrige kamp hadde ikke Viking vunnet siden 16. august. Det er blytungt å gå på stadion når man må motivere seg til det gang på gang, sier Tommy Brattskar.

Da Viking-supporteren kjøpte sesongkort på Viking Stadion for 2014-sesongen, var det med lovnader fra klubben om «underholdende toppfotball».

Etter høstens lange rekke med tap på stadion følte Brattskar seg heller lurt da seirene og underholdningen stadig uteble. Han tok saken i egne hender - og klaget Viking inn til Forbrukerrådet. Siden har ikke telefonen stått sitlle hos Brattskar.

Mye oppmerksomhet

Brattskar og Viking

Tommy Brattskar fikk god kjemi med både trener og spillere i Viking.

Foto: Privat

– Det har vært voldsomt mye oppmersomhet. Hele uka har gått med på å svare på henvendelser fra private og medier, sier en fornøyd Brattskar.

Forrige uke fikk han telefon fra Viking-trener Kjell Jonevret, som ønsket å høre på supporterens meningen om klubbens spill.

– Det er ikke ofte jeg ikke kommer til, men da satt jeg bare og lyttet. Han er virkelig engasjerende, og jeg ble invitert til kampforberedelsene til søndagens kamp, sier Brattskar.

15 minutters alvorsprat

Vidar Nisja

Vidar Nisja scoret søndagens eneste mål. Om Brattskars peptalk var utslagsgivende, vites ikke.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Og før søndagens kamp mot Sarpsborg, var det Brattskår selv som fikk ta en kvarters lang peptalk for Vikingspillerne.

Særlig var det spillerne Trond Erik Bertelsen og Joachim Jørgensen som fikk kjørt seg.

– Begge trengte et spark bak. Jørgensen har irritert meg ved at han ser så mye bakover i stedet for framover. Alle vet hvor målet står, så han må fokusere mer på å se frem og score mål, sier Brattskar.

– Blir nytt sesongkort

Han er godt fornøyd med lagets innsats etter søndagens 1-0-seier mot Sarpsborg.

– Nå håper jeg de slipper skuldrene ned og vinner til helga, slik at vi får en skikkelig avslutning på sesongen, sier han.

Han kan love at han blir fast inventar på Viking-tribunen også til neste år.

– Sesongkort blir det uansett. Det var aldri ment seriøst, jeg skriver mye for å få andre til å smile, men denne gangen tok det ekstra mye av, sier Brattskar.