Første eliteserieseier i havn

Med stålkontroll store deler av kampen sikret Sandnes Ulf sin første seier i eliteserien noen gang.

Det skulle ta litt tid før målene trillet inn, men da kampen var over hadde Sandnes Ulf klart det ingen hadde trodd bare ett år tilbake. Den første eliteserieseieren var i boks. Hjemmelaget vant 2-1.

Kampreferat: Sandnes Ulf - Stabæk 2-1

Det skulle gå over femti minutter før ballen fikk nettføling, men da kom det også tre mål ganske raskt.

Sandnes Ulfs Steinthor Freyr Thorsteinsson dro til med et kjempeangrep som endte med ledelse til et storfornøyd hjemmelag.

Lagkamerat Tommy Høiland hadde ikke vært lenge ute på banen da han ble felt, og gitt laget sitt straffe. Aksel Berget Skjølsvik sørget for at laget fikk tomålsledelse med et knallhardt skudd i nettet.

Stabæk var raskt på, og sikret seg nesten et mål, men det måtte gå noen minutter før Fredrik Brustad endelig sikret Stabæks eneste mål i kampen.

Vertene holdt på ballen

Første omgang hadde sin andel hjørnespark, og de fleste av de i Sandnes Ulfs favør. Men det var ingen av disse som resulterte mål verken den ene eller andre veien.

Første målsjanse kom i kampens femtende minutt da Stabæks Franck Boli kommer seg i skuddposisjon, men bommet voldsomt.

Noen minutter senere fikk Ricardo Clark på Stabæk sitt tredje gule kort for sesongen, og det betyr at neste kamp går uten han.

Sandnes Ulf møter Stabæk

Kamal Saaliti (Sandnes Ulf) og Mads Stokkelien (Stabæk) i duell. Saaliti ble byttet ut i kampens 76. minutt.

Det skulle gå over et kvarter igjen før noen for alvor siktet seg inn på målet igjen, og denne gangen var det Sandnes Ulfs Kamal Saaliti.Han får en pasning fra Fredrik Torsteinbø som blir til ingenting da Saaliti ikke treffer buret.

Bare tre minutter etter er også Stabæk på måljakt igjen, men også denne sjansen blir uten resultat.

Uavgjort til pause

Til pause står det uavgjort i kampen begge lag vil, og bør vinne. Begge lagene ligger og skraper i bunnen av tabellen, og trenger poeng.

Sandnes Ulfs Kamal Saaliti sa til NRK før kampen at det ville bli tøft, men at de burde vinne.

– Begge lagene har slitt med å få uttelling denne sesongen, men vi går for seier.

Så kom målene

Og etter pause kom målene de ventet på. Sandnes Ulf holdt mye på ballen, og det endte i et elegant mål fra Steinthor Freyr Thorsteinsson. Bare ett minutt etterpå er Ulf-profilen Saaliti nær å sette ballen i mål enda en gang, men uten hell.

Noen minutter senere felles Sandnes Ulf-spiller Tommy Høiland, og hjemmelaget får straffe. Og det skulle ikke mer til for Aksel Berget Skjølsvik, han satt ballen rett i nettet, og ga hjemmelaget tomålsledelse.

Med en halvtime igjen av kampen tok tempoet seg opp, og etter å ha vært på banen i bare ett minutt tok innbytter for Stabæk, Fredrik Brustad, ballen ”i egne hender” og sikret redusering for østlendingene.

To røde kort

Men mer aggresivt spill resulteret ikke bare i mål, men og stygge taklinger. Både Sandnes Ulfs Vegard Aanestad og Stabæks Tor Marius Gromstad får hvert sitt røde kort.

Det ble en dramatisk avslutning i Sandnes, og det hele endte med at elitseriedebutantene innkasserte sin aller første seier på toppnivå noensinne.

Neste uke møter Sandnes Ulf opp i plankebyen for spill mot Fredrikstad. Stabæk møter Odd Grenland hjemme.