Wirak: – Vil ha fire nye år med Borgli

Arbeiderpartiet øker med nesten 15 prosentpoeng og gjør sitt beste valg i Sandnes på 40 år. Ordfører Stanley Wirak innrømmer at det ikke hadde skjedd uten Frp-hjelp.

Ap i Sandnes, Stanley Wirak og Annelin Tangen

Annelin Tangen kunne sprette Ap-champagnen i Sandnes.

Valglogo

Det mye omtalte og en gang så overraskende politiske ekteskapet mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet i gaukebyen har blitt en suksess.

Arbeiderpartiet fikk et valgresultat på rundt 36 prosent - en framgang på nesten 15 prosentpoeng.

– Gjør hverandre gode

– Det virker som om byens befolkning er fornøyde med hvordan vi har styrt, sa en meget fornøyd ordfører Stanley Wirak da NRK besøkte Aps valgvake.

Han kan glede seg over det meste Ap-resultatet i byen på 40 år, og han gir samarbeidspartiet Frp en god del av æren for det gode valgresultatet.

– Hadde dere klart dette uten Fremskrittspartiet?

– Nei. Vi jobber så godt sammen at vi gjør hverandre gode, sa Wirak, og skrøyt av varaordfører Pål Morten Borgli fra Frp.

– Befolkningen kaller oss Knoll og Tott, og det er positivt ment, spøkte Wirak.

Går mot Ap og Frp i Sandnes i fire nye år.

Høyre halvert

Også Fremskrittspartiet, som stort sett går tilbake andre steder i landet, øker i Sandnes. Partiet har fått omtrent 23,3 prosent av forhåndsstemmene.

– Det er veldig bra. Dette er det nest beste valget vi har gjort i Sandnes, sa Borgli, som fikk jubel - på Arbeiderpartiets valgvake.

Litt tidligere på kvelden hadde Stanley Wirak fått jubel på Fremskrittspartiets vake. Og både ordfører og varaordfører kunne forkunne at samarbeidet fortsetter.

Høyre gjør derimot et katastrofevalg i Sandnes. Partiet får drøyt 15 prosent av stemmene og blir halvert fra 15 til 8 representanter i bystyret.