NRK Meny
Normal

– Fylkesvei 975 åpnes tidligst mandag

Fjellklatrerne klarte ikke bli ferdig med å renske rasområdet i Sirdal for de usikre steinblokkene i dag.

Raset i Sirdal
Foto: Arild Eskeland / NRK

Fjellklatrere undersøkte fredag rasstedet på fylkesvei 975 i Sirdal, etter at et mellom 50 og 100 meter bredt steinras stengte veien mellom Fidjeland og Suleskard/Brokke-veien onsdag kveld.

– Fjellklatrerne som har vært oppe i fjellveggen klarer ikke å bli ferdig løpet av kvelden, og arbeidet vil ikke gjenopptas før på mandag, forteller Inger Ann Fidjestøl, fungerende avdelingsdirektør for Statenes vegvesen i Vest-Agder, til NRK.

Dette betyr at fylkesvei 975 ved Ortevatnet blir stengt i helga. Veien kan tidligst åpnes mandag kveld, melder vegvesenet.

Skoleklasse innesperret

Ingen mennesker ble skadd i raset.

Raset var mellom 50 og 100 meter bredt, og gikk på fylkesvei 975 ved Ortevatnet mellom Svartevatn og Ådneram i Sirdal onsdag kveld. En bilist meldte fra om raset rundt klokken 22.

En skoleklasse fra Hommersåk i Sandnes, som hadde vært på leirskole på Ådneram, ble fraktet forbi rasstedet i båt torsdag formiddag.

– Krevende arbeid

Også torsdag var geologer fra Vegvesenet i området. Sammen med klatrelaget kjørte de over rasstedet med helikopter, men de klarte ikke å konkludere.

Fidjestøl forteller at de hadde et håp om å bli ferdig med arbeidet i dag, men arbeidet skal være krevende.

– Det er et krevende sted å jobbe, men været har vært gunstig - noe som er en fordel.

Laster kart, vennligst vent...