Fylkesrådmannen: – En trist sak

Fylkesrådmann Trond Nerdal ønsker ikke å spekulere i hvordan Stavanger-rektoren skal ha klart å svindle flere millioner til seg av offentlige kroner gjennom flere år.

Trond Nerdal 2

Fylkesrådmann Trond Nerdal ønsker ikke å kommentere saken inngående før politiet er ferdig med etterforskningen.

Foto: NRK

En rektor er, sammen med tre andre personer, siktet for grovt bedrageri i tilknytning til en offentlig skole i Stavanger, skriver Aftenbladet.

De fire ble hentet av politiet i sine hjem onsdag morgen. De skal ha svindlet til seg flere millioner offentlige kroner gjennom flere år.

– Det er en trist sak, men nå er det veldig viktig at politiet får anledning til å etterforske saken, så får vi ta stilling til årsaker når resultatet foreligger, sier fylkesrådmann i Rogaland, Trond Nerdal, til NRK.

– Et naturlig spørsmål

Han ønsker ikke å spekulere i hvordan dette kan ha skjedd, eller om fylkeskommunens kontrollrutiner er gode nok. Rektoren skal etter det NRK kjenner til ha brukt sitt eget firma til å svindle til seg pengene.

– Det er klart at det er et helt naturlig spørsmål å stille, og det må en stå til rette for når saken er undersøkt, sier han.

Nerdal har også bedt Rogaland revisjon om å undersøke saken, som skal ha en rapport klar om kort tid.

– Det andre grepet jeg har gjort, er å gi rektoren permisjon, sånn at det er en annen ledelse ved skolen for tiden, sier fylkesrådmannen, som har kjent til saken en stund.

Ikke bestemt varetektsfengsling

To av de siktede skal være i familie med hverandre, ifølge Aftenbladet. Videre slapp politiet løs to av de fire onsdag kveld. De to andre skal avhøres torsdag.

– Dette skal ha pågått over lang tid, så avhørene blir lange, sier politiadvokat Angjerd Kvernenes ved Rogaland politidistrikt til NRK.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de fire skal fremstilles for varetektsfengsling. Politiet vil først gjøres seg ferdig med avhør av mistenkte og vitner.

– Vi ser alvorlig på saken fordi det er snakk om millionbeløp og offentlige midler. Videre er en av de mistenkte ansatt ved en offentlig skole, og så har det pågått gjennom flere år, så dette er ikke noe enkeltstående bedrageri, sier Kvernenes.

Det var Rogaland Kurs- og Kompetansesenter (RKK) som varslet politiet om saken. RKK er den største tilbyderen av voksenopplæring i fylket. Styreleder i RKK, Elin Schanche, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Flere nyheter fra Rogaland