Hopp til innhold

Fylkespolitikk Rogaland

 • Ny gruppeleder i Rogaland Ap

  Fra fredag er Lin Veronica Jacobsen fungerende gruppeleder for Rogaland Arbeiderparti. Samtidig går Tom Kalsås inn i familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Årsaken er at stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg denne høsten skal være hjemme i pappapermisjon, og Kalsås går inn for ham.

 • Chesak stiller ikkje til attval

  Fylkesordførar Marianne Chesak kjem ikkje til å stille til val igjen som fylkesordførar. Det melder ho sjølv på Facebook. I 2015 blei Chesak fylkesvaraordførar i Rogaland, og sidan 2019 har ho vore fylkesordførar.

  Ho seier ho ønskjer å vere meir saman med barna sine, men skriv ho er glad for at ho tok utfordringa då ho tok jobben.

  fylkesordfører i Rogaland Marianne Chesak.
  Foto: Lene Underhaug / NRK
 • Alle drosjer skal ha null utslipp

  Fylkessamferdselsutvalget i Rogaland har vedtatt at alle nye drosjeløyver på Nord-Jæren skal være nullutslippskjøretøy fra 1. mars. I tillegg skal kravet utvides slik at det fra 1. mars 2026 kun skal være nullutslippskjøretøy i drosjetransporten på Nord-Jæren. Venstres Kjartan Alexander Lunde er godt fornøyd, siden de første gang forslo dette i 2017.

 • 10 kroners billetten har gått over i historia

  Det er slutt på 10-kroners bussbilletten i Haugesund og i Eigersund, skriv Haugesunds avis. Billettprisane blei sett ned frå 31 kroner i resten av fylket ti l 10 kroner i 2016. Billettane i Haugesund og Eigersund er stadig billege, men frå nyttår kostar dei 15 kroner.

  Buss i Haugesund
  Foto: Thomas Halleland / NRK
 • Ikke penger til bind og tamponger

  De videregående skolene i Rogaland får ikke ekstrapenger for å kunne tilby gratis bind og tamponger. I stedet ber flertallspartiene skolene ha dette tilgjengelig, slik at det kan deles ut ved behov.
  Fylkesrådmannen hadde foreslått å sette av 700.000 kroner til dette i sitt forslag til budsjett. Flertallspartiene mener alle skoler skal ha penger til dette fordi de såkalt «frie midlene» til skolene økes.

Flere nyheter fra Rogaland