Fylkespolitikk Rogaland

 • Friluftsrådene fikk pris

  De fire friluftsrådene i Rogaland fikk i dag Rogaland fylkeskommunes reiselivspris. De fikk prisen for den jobben som er gjort for å legge til rette for turer i naturen. Dette blir også viktig når samfunnet åpner opp igjen, mener fylkeskommunen.

 • Krev like prisar på båt og buss

  Aksjonen «Behald hurtigbåttilbodet i Ryfylke», ber fylkespolitikarane om at billettprisane på buss og båt i Ryfylke blir tilpassa kvarandre. Dei krev like prisar, og at billettane kan brukast om kvarandre på båt og buss.

 • Gjenvalgt som ung fylkesordfører

  17 år gamle Solveig Vik fra Haugesund er gjenvalgt son ungdommens fylkesordfører i det nye ungdommens fylkesråd i Rogaland. Ungdommens fylkesråd består av ni ungdommer fra hele Rogaland. Vik representerer Haugalandet.

  Solveig Vik
  Foto: Rogaland fylkeskommune
 • Regionalplan for Jæren vedtatt

  Fylkestinget vedtok i dag regionalplan for Jæren. Etter en lang debatt om saken skulle utsettes, er planen vedtatt, selv om sju ordførere på Jæren har sendt brev til fylkeskommunen der de ber om at saken blir utsatt. Dette ble avvist av flertallet.

 • Den først innovasjonsprisen

  Student ved UiS, Eva Paula Campos, fikk den første innovasjonsprisen for masterstudenter i fylkestinget i Rogaland i dag. Hun har forsket på godt nabolag og boforhold. Høgskoler og Universitetet i Stavanger fremmet elleve kandidater til prisen.

Flere nyheter fra Rogaland