NRK Meny
Normal

Fylkesordføreren til IKEA: Kjør på!

Fylkesutvalet gjekk i dag inn for at IKEA får lov til å reise nytt bygg langs motorvegen ved avkjøringen til Sola.

IKEA på Forus

Slik skal IKEA sitt nye bygg på Forus se ut når det står ferdig.

– Nå har fylkesutvalget sagt at det er OK at IKEA flytter. Det er greit at de starter bygging. De må komme noe lavere ned i antall parkeringsplasser. Det forstår jeg at det er de godt i gang med, og at det lar seg løse. Vi anbefaler at det lages et lite parkdag, og at hovedinngangen flyttes slik at den ligger nærmest mulig kollektivtraseen.

Les også: Nei til IKEA

Slik oppsummerer avtroppende fylkesordfører Janne Johnsen tirsdagens vedtak i fylkesutvalget.

Janne Johnsen

Avtroppende fylkesordfører Janne Johnsen håper at IKEA til våren kan komme i gang med bygging på Forus.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

IKEAs flytteplaner har vært diskutert i ti år. Selskapet må redusere tallet på parkeringsplasser frå 1200 til 850, før de får endelig godkjenning. Det er også usikkert om Fylkesmannen godtar dagens vedtak.

Les også: Ikea feiret nybygg med kake

– Vi har gode tradisjoner for å slippe å havne i Oslo med saker. Havner en likevel i Oslo, får vi presse på vi som kjenner noen der, men jeg håper og tror at vi skal klare å bli enige om dette, sier Johnsen.

Færre parkeringsplasser

Allerede i mai i fjor feiret IKEA klarsignal for nytt bygg på Forus. Da forutsatte møbelgiganten 1200 parkeringsplasser. Nå skal de ha gått med en reduksjon i tallet.

Tomta til Ikea på Forus

IKEA må redusere antall parkeringsplasser fra 1200 til 850 på tomten ved motorveien på Forus.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

IKEA skal ha vært i samtaler både med Stavanger kommune og fylkeskommunen, og signalene skal være at selskapet er villig til å redusere tallet på parkeringsplasser slik politikerne ber om.

Les også: – En blå regjering er bra for Ikea

– Vi håper at vi nå har gitt vårt til at IKEA kan komme i gang med bygging så tidlig som mulig på vårparten. Jeg er opptatt av å kjøre på og komme i gang. La oss bygge og holde litt liv i samfunnet vårt, sier Johnsen.