Funn av barn ved Karmøy sjekkes opp mot forlis utenfor Frankrike

I oktober omkom en familie på fem i et forlis mellom Frankrike og England. Gutten på 15 måneder ble aldri funnet. Nå sjekker norsk politi om dette kan være barnet som drev i land ved Karmøy.

faksimile

Den lille gutten Artin, her på armen til pappa Rasoul, ble aldri funnet etter forliset.

Levningene etter et lite barn som drev i land ved Karmøy, ble funnet sist fredag.

Politiet mener levningene har vært i sjøen noen måneder.

– Vi er kjent med opplysningene om forliset ved Frankrike. Dette er naturligvis en hypotese å følge videre. Men det er altfor tidlig å konkludere, sier politioverbetjent Linn Tove Strand ved Karmøy Lensmannskontor.

Forliset skjedde i Den engelske kanal 27. oktober.

Den kurdiske familien var på vei fra havnebyen Dunkerque nord i Frankrike med en liten båt i dårlig vær.

Karmøy

Den døde personen ble funnet i sjøkanten nordvest for Skudeneshavn mellom Syrevågen og Hålandsvågen. Dette er fra området hvor levningene ble hentet opp fra sjøen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

De hadde dratt fra Iran tidlig i august. Ved hjelp av menneskesmuglere ble familien fraktet gjennom Tyrkia og Italia før de til slutt havnet i en flyktningleir i den nordfranske byen.

Hele turen hadde kostet dem 24.000 euro, og nå var de på vei for å søke lykken i England.

Dårlige værforhold

Ifølge BBC var det flere som hadde advart familien mot å bli med den snaut fem meter lange båten over kanalen i den kraftige vinden og de høye bølgene.

Få kilometer ut på det åpne havet gikk det galt. Båten begynte å ta inn vann. Rasoul Iran-Nejad (35), hans kone Shiva Mohammad Panahi (35), samt barna Anita (9), Armin (6) og Artin (1) omkom alle da båten tok inn vann og kollapset.

Linn Tove Strand

Politioverbetjent Linn Tove Strand.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

De fire eldste ble alle funnet, men Artin på 15 måneder drev bort, ifølge øyevitner.

Vil prøve å få ut DNA

Ifølge politioverbetjent Linn Tove Strand skal barnet obduseres på Gade institutt i Bergen i morgen tidlig.

– Politiet vil være til stede under obduksjonen. Ut fra den håper vi å finne dødsårsak og identitet, blant annet gjennom DNA-profil. Men vi er forberedt på at det kan ta lang tid, gjerne både uker og måneder å få fastsatt en sikker identitet på vedkommende, sier Strand.