Tok sin plass i byen med smil og musikk

En funksjonsnedsettelse trenger ikke være et hinder. Det var mottoet for Funkis-dagen som ble arrangert i Stavanger lørdag.

Funkis-dagen i Stavanger

Sol og blide fjes prega Funkis-dagen som Norges Handikapforbund Sørvest arrangerte i Stavanger lørdag. Guri Anne Nesdal Egge (tv) er en av ildsjelene bak arrangementet, her sammen med blant andre konferansier Vegard Hoel.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Navnet er ikke tilfeldig valgt. Funkis-dagen handler om at personer med nedsatt funksjonsevne er fullverdige borgere, og har sin rettmessige plass i samfunnet og bybildet. Og om å formidle dette budskapet med humor og livsutfoldelse.

Derfor stod konserter, møte med Paralympics-utøvere og ulike aktiviteter på programmet da Norges Handikapforbund Sørvest og Norges Handikapforbund Ungdom Sørvest inviterte publikum til Vågen i Stavanger.

Norges Handikapforbund Sørvest arrangerte konsert og idrettsoppvisning for å vise funkjsonshemmedes ønske og vilje til å ta del i samfunnet.

Se Elvira Nicolaisen spille på Funkis-dagen.

På artistlista stod Elvira Nicolaisen, Tone Salomonsen med band, Lady Luck, Casa Murilo og Kaveh. Konferansier var Vegard Hoel.

Sara Louise Rung på Funkis-dagen

Svømmestjerna Sara Louise Rung var en av dem publikum fikk møte på Funkis-dagen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Blant idrettsutøverne publikum fikk møte var svømmeren Sara Louise Rung med gullmedaljer i Paralympics og VM og en rekke verdensrekorder på cv-en.

Et av målene med Funkis-dagen er å motivere unge til å finne en idrett de kan mestre. Også publikum fikk prøve seg på ulike aktiviteter. For arrangørene ønsker å bringe funksjonsfriske og mennesker med funksjonsnedsettelse sammen, for slik å skape åpenhet og toleranse.

Funkis-dagen i Stavanger

At en funksjonsnedsettelse kan være en utfordring, men ikke trenger å være et hinder, var ett av mottoene for Funkis-dagen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK