NRK Meny
Normal

Frykter trafikkuhell i boligfelt ved Killingøy

I går ble nok en kontrakt om nybygg på Killingøy i Haugesund signert, denne gangen med Deep Ocean. Naboene frykter økt trafikk kan føre til trafikkuhell i møte med myke trafikanter.

killingoy

Naboene frykter trafikkuhell når det nå kommer flere nybygg til industribasen Killingøy

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Trafikksikkerheten gjennom boligfeltet ned mot Killingøy i Haugesund må bedres. Det mener flere naboer i området.

I går ble nok en kontrakt om nybygg signert, og Killingøymoloen er blitt et av de største industriområdene for offshore-virksomhet i Nord-Rogaland.

Frykter trafikkuhell i møte med myke trafikanter

Hege Haukeland Liadal

Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal frykter trafikkuhell nå når trafikken øker i boligområdet ned mot Killingøy

Foto: Privat

Karmsund Interkommunale Havnevesen kalte inn til pressekonferanse for å lansere nok en nybygg-kontrakt i området på Killingøy i Haugesund. Denne gang med Deep Ocean.

Flere store firma er allerede etablert, men ikke alle jubler. Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal bor i området med familien, og har tre barn i skolealder. Hun frykter en ulykke.

– Nå er det viktig at vi sørger for sikkerheten for myke trafikanter, både gående og syklende. Spesielt med tanke på barn sin skolevei om morgenen når det kan være litt mørkt, sier Liadal.

– Hva frykter du?

– Det jeg frykter er at vi skal få trafikkuhell i møte med myke trafikanter. Og det er et varsel som både politisk- og administrativ ledelse må ta i samarbeid med veimyndighetene, svarer Liadal.

– Vi har samme interesse som de som bor i området

Tore Gautesen

Havnesjef Tore Gautesen lover en omfattende trafikksikkerhetsplan

Foto: NRK

Havnesjef Tore Gautesen forstår småbarnsfamilienes frykt, men lover en omfattende trafikksikkerhetsplan.

– Vi har utarbeidet en egen trafikksikkerhetsplan som nå er til godkjenning hos Statens vegvesen. Den trafikale delen av dette tar vi veldig alvorlig, og vi har samme interesse som de som bor i området - at det skal være trygt og ferdes, og at støy og annet utslipp minimeres, sier Gautesen.

Flere naboer har protestert høylytt i mange år, uten å bli hørt. Nå håper Liadal de prioriterer trafikksikkerhet.

– Det forventer jeg at de gjør, og det kommer jeg til å følge opp. Jeg har selv tre barn som går denne strekningen minst to ganger til dagen. Så dette vil jeg følge opp og påse at det blir ivaretatt, sier Liadal.