NRK Meny
Normal

Frykter taket kan falle sammen

Det er vanskelig for politiet på Jørpeland å jobbe i det nedbrente huset på Barka. Taket må kanskje sikres før kriminalteknikerne kan undersøke huset.

Brann Jørpeland

Taket kan falle sammen, noe som gjør at

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er en usikkerhet med hvor trygt det er å jobbe i huset, så nå må vi se på muligheten for å få sikret taket før kriminalteknikerne kan gjøre sine undersøkelser, sier lensmann i Strand og Forsand, Geir Fatland.

Politiet vet dermed ennå ikke hva som var årsaken til brannen på Jørpeland, og det er ikke sikkert at kriminalteknikerne vil undersøke stedet i dag.

Det var klokka 17.34 onsdag ettermiddag at brannvesenet melder om full overtenning i en leilighet på Barka, like ved Jørpeland sentrum. Brannen var eksplosjonsartet, men politiet vet altså foreløpig lite om årsaken.

Brann Jørpeland

Huset var nærmest overtent da politiet kom på stedet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

To mistet livet

To personer mistet livet i brannen, de er ennå ikke identifisert. En mann og en kvinne i 60-årene er savnet etter brannen.

– I dag har politiet sikret brannåstedet med tanke på de undersøkelsene vi skal gjøre, i tillegg jobbes det med å identifisere de to avdøde, sier lensmannen.

– Vet dere hvem de avdøde er?

– Vi vet hvem som bodde i den leiligheten, og det er to personer som er savnet, så vil identifiseringen si sikkert om det er de eller ikke, sier Fatland.

Politiet jobber også med å intervjue vitner som var på stedet. Det var totalt ti personer som bodde i huset fordelt på seks boenheter.

Brannen blusset opp

Brann på Jørpeland

Brannen blusset opp igjen i går kveld, men brannvesenet fikk raskt kontroll over flammene igjen.

Foto: Lars E. Barka

Da politiet fikk melding om brannen var huset allerede kraftig påtent, og brannen omtales som en eksplosjonsbrann.

– Alle ble evakuert og kommunens kriseteam tok godt vare på de beboerne som ikke kunne ordne seg selv, sier Fatland.

Etter at brannen ble slukket i går kveld, blusset den også opp igjen.

– Det er ganske vanlig at branner blusser opp igjen, så når brannvesenet var ferdig med å slukke brannen hadde vi vakthold på stedet, og det blusset opp igjen, sier lensmannen.

Brannvesenet var raske med å komme tilbake for å slukke brannen enda en gang.