NRK Meny
Normal

Frykter rasering av barnehockeyen

Ernst Falch i Siddis Hockey tror barnehockeyen vil lide dersom den ene Siddishallen rives. Selv vurderer han å gi seg dersom det skjer.

Ernst Falch
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Ernst Falch ble kåret til årets ildsjel for arbeidet i Siddis Hockey på Idrettsgallaen på Hamar i 2007. Nå er han bekymret for fremtiden til unge hockeyspillere i Stavanger.

Torsdag skal formannskapet i Stavanger avgjøre om Stavanger Forum får rive den ene Siddishallen, for å få plass til en ny konferanse- og utstillingshall til ONS. Dersom det skjer mister hockeyen halvparten av treningskapasiteten sin i halvannet år, før en ny ishall står ferdig med to nye ishockey-baner.

- Vi har fått beskjed om at treningshallen vil ryke, og det er veldig bekymrende for vår aktivitet. Det eneste aktuelle alternativet er ishallen i Sørmarka, men der får vi ikke plass - det er forbudt for ishockey, sier Falch til NRK.

Vurderer å gi seg

Falch sier at rekrutteringen til ishockeyen har vært svært god i Stavanger de siste årene. Bare i Siddis Hockey lærer over 200 barn å spille hockey.

- Det som skjer nå er spesielt fortvilende når vi vet hvor lang tid vi har brukt på å bygge opp dette miljøet. Jeg frykter at det kan ta 5 til 10 år å bygge opp miljøet igjen hvis vi mister treningstilbudet i halvannet år. Da vet jeg ikke om jeg orker å begynne på null igjen, sier Falch.

Han reagerer også på at det ikke finnes et erstatningstilbud dersom den ene Siddishallen forsvinner.

- Vi har bare fått beskjed om at hallen kommer til å bli revet, men vi vet ikke hvor vi kan være, sier en oppgitt Falch.

Saken blir behandlet torsdag klokken 15.30.