NRK Meny
Normal

Her sto to menn i en hage med drillen i hånda

Politiet frykter at en innbruddsbande igjen er på ferde i fylket. På Østlandet har flere meldt om innbrudd som skjer ved å bore små hull i vinduer eller dører.

Boligfelt på Orstad i Klepp

I dette boligstrøket så beboere tre menn: Én i en lys varebil, og to i en hage – den ene med en drill i hånda.

Foto: Rebecca Bjerga / NRK

– De har vært helt inne ved huset, men blitt overraska og trukket seg bort med en gang, sier lensmann i Klepp, hans Kyllingstad.

Hans Kyllingstad

Hans Kyllingstad.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Natt til torsdag blei tre menn sett i et boligstrøk Orstad i Klepp, omtalt som «borebanden» i Stavanger Aftenblad. En av mennene venta på veien i en stor, hvit varebil, mens to andre ble sett i en hage med drill i hånda.

På Østlandet står trolig omreisende kriminelle med denne framgangsmåten bak over 50 innbrudd. Fra Klepp har vitner gjort like observasjoner: Én hvit varebil og tre menn.

Åpner vinduet med ståltråd gjennom hull

Framgangsmåten med å bore hull, eller modus som politiet kaller det, er brukt ved en rekke innbrudd på Østlandet de siste ukene. Både i Østfold, i Oslo og på vestsiden av Oslofjorden.

Innbrudd i Moss

BORER HULL: Fra innbrudd i Moss tidligere denne våren. Tyvene har kommet seg inn ved å bore hull i vinduskarmen, og bruke ståltråd til å åpne vinduet.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Politiet i Rogaland har nå innleda samarbeid med kollegene på Østlandet.

Lensmann: – Det skjer raskt

For et drøyt år siden herja en omreisende, østeuropeiske tjuveribande på Jæren. De brukte brekkjern for å komme seg inn. Proffene klarte å gjøre over 40 innbrudd før de ble tatt.

Den gang, som nå, stjeler de lett omsettelige ting.

– Små, elektroniske gjenstander, sølvtøy og kontanter, sier Kyllingstad.

Han ber politiet folk om å være på vakt.

– Det er biler som tar folket fram til stedet, og så er det inn og ut av huset ganske raskt. Uten at de som bor i huset får det med seg, sier han.